Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
25 C
Chios

Social

«ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ»

Ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μεταφέρει τις ευθύνες για την κάλυψη των ελλείψεων των νοσοκομείων στην τοπική αυτοδιοίκηση εξέδωσε η Χιακή Συμπολιτεία.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως «με μια απαράδεκτη τροπολογία, καλούνται πλέον οι δήμοι και οι περιφέρειες να επωμιστούν το βάρος της κάλυψης των ελλείψεων στα νοσοκομεία και τις άλλες δομές υγείας. Η Χιακή Συμπολιτεία καλεί σε άμεση καταγγελία αυτής της κίνησης και απόσυρση της τροπολογίας.

 

Με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση, και προωθείται άμεσα προς ψήφιση, σε περίπτωση ανεπάρκειας κονδυλίων σε κάποιο νοσοκομείο, ο διοικητής του νοσοκομείου μπορεί πλέον να ζητά την κάλυψη των δραματικών ελλείψεων με έξοδα της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι, όπως μέχρι τώρα, της κεντρικής κυβέρνησης.

 

Πρόκειται για μια αλλαγή που απειλεί εκ βάθρων το εθνικό σύστημα υγείας για πολλούς λόγους.

·        Η εξασφάλιση του δημόσιου αγαθού της υγείας δεν θα είναι πλέον ρητή υποχρέωση της κεντρικής κυβέρνησης.

 

·        Δεν θα είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της εξασφαλίζει κεντρικά την ομοιόμορφη ποιότητα στην παροχή του αγαθού της υγείας.

 

·        Το επίπεδο των παροχών υγείας θα μεταβάλλεται ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα, την πολιτική και την ιδεολογία μιας δημοτικής αρχής.

 

Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο. Ειδικά για ακριτικές και νησιωτικές κοινωνίες όπως η δική μας, η αποδοχή της δημιουργίας αποκλίσεων εντός του Εθνικού Συστήματος Υγείας μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνη.

 

Η Χιακή Συμπολιτεία καλεί τη Δημοτική Αρχή  και όλες τις δημοτικές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, σε συντονισμό με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, να προχωρήσουν άμεσα σε από κοινού καταγγελία της τροπολογίας και στη διεκδίκηση να καταργηθεί.»

Περισσότερα Νέα

Στόχος την άνοιξη του 2021 να προκηρυχθεί ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το παραλιακό μέτωπο

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Χίου με...

91 επιχειρήσεις στο ανοιχτό κέντρο εμπορίου

Επιμελητήριο Χίου και Δήμος προχωρούν τις υποχρεώσεις που ο καθένας έχει αναλάβει προκειμένου το 2022...

Εφαρμογή υγρομόνωσης στην οροφή της μικρής πισίνας του Ιωνικού Κολυμβητηρίου

Αποξηλώθηκε η μόνωση της ταράτσας της  οροφής της μικρής  υδατοδεξαμενής του Ιωνικού Κολυμβητηρίου η οποία...