Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
30 C
Chios

Social

Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Μουτζούρης ζητούν άμεση αποσυμφόρηση των νησιών

Επιπρόσθετη πίεση λόγω των έκτακτων συνθηκών του κορονοϊού

Η Ευρωπαϊκή Ενωση ζήτησε από την Ελλάδα να μεταφέρει τους πρόσφυγες και μετανάστες από τα κέντρα υποδοχής των νησιών σε άλλες περιοχές, λόγω του κινδύνου εξάπλωσης του κορονοϊού, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Reuters η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Ιλβα Γιόχανσον.

 

Η Επίτροπος, σύμφωνα πάντα με όσα μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο, σημειώνει ότι η Αθήνα αντιτίθεται στη μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα, με το επιχείρημα ότι στα κέντρα υποδοχής δεν υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού, ενώ αντιθέτως η νόσος εξαπλώνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι ηλικιωμένοι, οι άρρωστοι και άλλοι που κινδυνεύουν να προσβληθούν, θα μπορούσαν να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές των ελληνικών νησιών, υποστήριξε η Γιόχανσον σε τηλεφωνική της συνέντευξη προς το πρακτορείο.

«Εργαζόμαστε με την ελληνική κυβέρνηση και τις ελληνικές αρχές να συμφωνήσουμε σε ένα έκτακτο σχέδιο για να μειώσουμε, όσο το δυνατόν, τον κίνδυνο στα υπερπλήρη hotspots των νησιών», δήλωσε επιπλέον η Γιόχανσον.

«Θα μπορούσε να είναι μία μετακίνηση των πλέον ευάλωτων ατόμων από τα κατάμεστα κέντρα σε άλλες περιοχές των νησιών», ανέφερε η Επίτροπος.

 

Κ.Μουτζούρης: Καθυστερεί αδικαιολόγητα η αποσυμφόρηση

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, με ανάρτησή του τόνισε ότι «καθυστερεί αδικαιολογήτως η άμεση και δραστική αποσυμφόρηση (έως την επιδιωκόμενη πλήρη εκκένωση) των ΚΥΤ στη Λέσβο, Χίο και Σάμο από τις πολλές χιλιάδες μεταναστών με μεταφορά τους εκτός των νήσων , όπως έχει υποσχεθεί η Κυβέρνηση.

Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γιοχανσον πρότεινε την μεταφορά ευπαθών ομάδων τους στην ενδοχώρα ως μέτρο προλήψεως από την διάδοση του Κορωναίου στα ΚΥΤ, πρόταση που φαίνεται να απορρίπτεται , με το αιτιολογικό ότι … δεν υπάρχουν ακόμη κρούσματα στα ΚΥΤ!!

Θα προκύψουν πολύ μεγάλες ευθύνες στην ΑΠΕΥΚΤΑΙΑ εξέλιξη της εκδηλώσεως της ασθένειας στα στρατόπεδα» κατέληξε ο κ. Μουτζούρης. Ζητώντας «άμεση δράση».

Περισσότερα Νέα

Πανελλαδικές: Την Παρασκευή η ανακοίνωση των βαθμολογιών

Την ερχόμενη Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020, πρόκειται να αναρτηθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΓΕΛ...

Συνελήφθη αλλοδαπός με καταδικαστική απόφαση για κλοπή

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προχώρησαν την Κυριακή αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και καταστολής της Εγκληματικότητας...

Τάμπλετ στους μαθητές του Δημοτικού Οινουσσών από την ΕΛΠΕ

Σε μια σημαντική δωρεά προχωρά η εταιρεία ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια) καθώς προσφέρει ένα τάμπλετ σε...