Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020
25 C
Chios

Social

Ευνοϊκότερο καθεστώς για τους ελεύθερους επαγγελματίες μετά τις φορολογικές και ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης

Συνέντευξη Νότη Μηταράκη στην Ερτ1

O υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότης Μηταράκης, μιλώντας στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Απευθείας», σχολίασε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν εχθές από την κυβέρνηση στο πλαίσιο του εθνικού επιχειρησιακού σχεδιασμού αντιμετώπισης του μεταναστευτικού- προσφυγικού, ενώ εν συνεχεία ανέλυσε πτυχές του αναμενόμενου νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Μεταναστευτικό- Προσφυγικό

«Η κυβέρνηση υλοποιεί με αποφασιστικότητα τις δεσμεύσεις της για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού- προσφυγικού. Στη Χίο δεσμευθήκαμε προεκλογικά ότι θα κλείσει η δομή της ΒΙΑΛ η οποία βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό, και ότι θα δημιουργηθεί μια κλειστή δομή εκτός του αστικού κέντρου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταρακης υπογραμμίζοντας πως συνολικά τα μέτρα αυτά θα έχουν θετικά αποτελέσματα για το νησί της Χίου ,αλλά και στα υπόλοιπα ακριτικά νησιά.

Εν συνεχεία, ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε πως αύριο θα παρεβρεθεί και ο ίδιος στο Δημοτικό Συμβούλιο της Χίου προκειμένου είναι παρών στη λαϊκή συνέλευση που έχει προγραμματιστεί,  να συζητήσει με την τοπική κοινωνία και να προβεί σε ενημερώσεις σχετικά με τις ενέργειες που έχουν προβλεφθεί για το προσεχές διάστημα.

Επιπλέον, σημείωσε με νόημα πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε συμφωνηθεί τόσο η δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ, όσο και το σημείο υλοποίησης της δομής, αλλά τελικά η παρελθούσα κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτε.

Νέο Ασφαλιστικό Πλαίσιο

Ως προς το υπό σχεδίαση νέο ασφαλιστικό πλαίσιο, ο υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε πως οι τρεις βασικές τομές που προβλέπουν οι αποφάσεις του ΣτΕ θα ισχύσουν αναδρομικά από τις 04 Οκτωβρίου 2019. Αναφορικά με το νέο καθεστώς εισφορών, ξεκαθάρισε πως αυτό θα αφορά αποκλειστικά στους ελεύθερους επαγγελματίες και δεν θα επηρεάζει τους αγρότες οι οποίοι θα διατηρήσουν το ισχύον ειδικό ασφαλιστικό καθεστώς.

«Ο συνδυασμός των φορολογικών και ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων, θα εξασφαλίσει συνολικά μεγαλύτερα κέρδη τόσο για τον ελεύθερο επαγγελματία όσο και για τον αγρότη. Το αποτέλεσμα θα είναι χαμηλότερη συνολικά επιβάρυνση αλλά υψηλότερη σύνταξη» υπογράμμισε ο κ. Μηταράκης.

Τέλος, σχετικά με τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες, ο υφυπουργός Εργασίας σημείωσε:

«Θα υπάρξει πρόβλεψη για όσους ξεκινούν στην αγορά εργασίας ως ελεύθεροι επαγγελματίες, κατά τη διάρκεια της πρώτης εισαγωγικής τους περιόδου, να είναι ακόμα πιο χαμηλές οι ασφαλιστικές εισφορές που θα πρέπει να καταβάλλουν.»

Περισσότερα Νέα

Συνάντηση Κάρμαντζη με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας συνάντηση του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη  με τον Πρόεδρο της...

Σύλληψη αλλοδαπού με 250 λαθραία πακέτα τσιγάρα

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα προχώρησαν την Κυριακή...

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό ανήλικου – Δυο φορτηγά εμπλέκονται στο περιστατικό

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Χίου για τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα τη Δευτέρα...