Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
17 C
Chios

Social

“Εμείς στο καθήκον, εσείς στο σπίτι, για να βγούμε ΟΛΟΙ νικητές” (pics)

Το δικό της μήνυμα στέλνει στους πολίτες η Εξωτερική Φρουρά Καταστήματος Κράτησης Χίου

Με τον Ν.2721/1999 συστήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ειδική υπηρεσία με την επωνυμία “Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης” (Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.)

Σκοπός και αποστολή της είναι η εξωτερική φρούρηση των Καταστημάτων Κράτησης, η φρούρηση νοσηλευομένων κρατουμένων, οι πάσης φύσεως μεταγωγές τους ενώ από το 2017 η Εξωτερική Φρουρά έχει αναλάβει και την φύλαξη των κεντρικών πυλών (εξωτερικά θυρωρεία) των Σωφρονιστικών Καταστημάτων.

Η Υπηρεσία είναι ΕΝΣΤΟΛΗ και ΕΝΟΠΛΗ, ενώ ως προς την εκτέλεση των καθηκόντων της, έχει τις ίδιες αρμοδιότητες και καθήκοντα με αυτά της Ελληνικής Αστυνομίας.

Καθήκοντα – Αρμοδιότητες:

Βασικός σκοπός και αποστολή της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι η εξωτερική φρούρηση των Καταστημάτων Κράτησης (στελέχωση εξωτερικών φυλακίων, περιμετρική φρούρηση του Καταστήματος, πεζά και εποχούμενα περίπολα), η μεταγωγή των ασθενών κρατουμένων σε οποιοδήποτε Νοσηλευτικό και Θεραπευτικό Ίδρυμα για ιατρική εξέταση, η φρούρηση των ασθενών νοσηλευομένων κρατουμένων, η μεταγωγή κρατουμένων για ανάκριση ή παράσταση στα δικαστήρια, η συνοδεία τους κατά τη μετακίνηση λόγω λήψης κάποιας έκτακτης άδειας (π.χ. θανάτου συγγενικού του προσώπου κοκ) ή οποιουδήποτε άλλου έργου που άπτεται της φύσης της εργασίας τους.

Στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά προστέθηκε άλλος ένας.

Πρόκειται ίσως για την χειρότερη κρίση που αντιμετωπίζει η γενιά μας. Μια κρίση υγείας που ταυτόχρονα έχει κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.

“Πιστοί στον όρκο μας”, αναφέρουν, “με δέος για το ιερό σύμβολο που φέρουμε στη στολή μας, πάντα στην πρώτη γραμμή, καθημερινά στον αγώνα.

Εκτελούμε τα καθήκοντά μας με αυταπάρνηση, θέτοντας σε κίνδυνο τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας, για την εξασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας. Ήμασταν στην πρώτη γραμμή και θα είμαστε. Μείνετε σπίτι για εσάς και για εμάς. Για να βγούμε στο τέλος ΟΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ!”.

 

Περισσότερα Νέα

«Η μελέτη προέβλεπε βήμα – βήμα τις παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν» (vid)

Η μελέτη ήταν απόλυτα τεκμηριωμένη και ήταν από τις λίγες που προέβλεπαν βήμα – βήμα...

Αστοχία της μελέτης και λάθος του εργολάβου που θα αποκατασταθεί με έξοδά του (vid)

Για λάθος του εργολάβου και αστοχία στη μελέτη μιλά η δημοτική αρχή και ο επιβλέπων...

Από μονοπάτι αγροτικός δρόμος στον Άγιο Γιάννη Φακά (vid)

Καταστροφική για το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον ήταν  η έναρξη του έργου  που αφορά την...