Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024
27.9 C
Chios

Social

Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος 82χρονης στη Χίο – Της αφαίρεσαν 13.000 ευρώ

Εξιχνιάσθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, περίπτωση απάτης, που διαπράχθηκε προ δεκαημέρου περίπου σε βάρος ημεδαπής (82χρονης) – κατοίκου Χίου.

Ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή της στη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλοδαπή (38χρονη), σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 82χρονη προσποιούμενος ιατρό νοσοκομείου και από κοινού με άγνωστη γυναίκα, η οποία προσποιήθηκε συγγενικό της πρόσωπο (εγγονή της), με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης χειρουργικής επέμβασης της τελευταίας, κατάφεραν να την πείσουν να παραδώσει σε άτομο – γυναίκα που παρουσιάστηκε στην οικία της, το χρηματικό ποσό των -13.000- ευρώ.

Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, διακριβώθηκε ότι, το παραπάνω χρηματικό ποσό παρέλαβε από την ηλικιωμένη η 38χρονη.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος του προαναφερόμενου χρηματικού ποσού, καθώς και ρουχισμός – υποδήματα που έφερε η 38χρονη κατά το χρόνο τέλεσης των έκνομων ενεργειών.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

Περισσότερα Νέα

Η ΟΠΙΧΙ στη Βέσσα το Σάββατο 20/7 | Εκδήλωση στην έκθεση DEΟ Projects

Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Χίου (ΟΠΙΧΙ) συμμετέχει στην έκθεση "Τα όνειρα μου γκρεμίστηκαν στα τείχη σου" του...

Πέφτει η άσφαλτος στην Ιωάννου Χρήστου

Από την  Τρίτη 23 Ιουλίου 2024  έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024 θα εκτελούνται...

Διήμερο εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια της Χιακής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης

Συμπληρώθηκαν 50 χρόνια, από την Άνοιξη του 1974, χρονολογία ίδρυσης της μεγαλύτερης οργάνωσης Χίων της...