Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020
30 C
Chios

Social

Εξέτασε κατοίκους της Αμανής και των Οινουσσών ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου

Στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου με τη  συμμετοχή ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, πραγματοποίησε τόσο κλινική εξέταση, όσο και παρακλινικές εξετάσεις στους κατοίκους της Αμανής και των Οινουσσών το Σάββατο 14.09.2019 και το Σάββατο 05.10.2019 αντίστοιχα.

Το κλιμάκιο των ιατρών του Συλλόγου που περιελάμβανε τις ειδικότητες του ειδικού παθολόγου, καρδιολόγου, οφθαλμιάτρου, δερματολόγου, ουρολόγου, πνευμονολόγου, χειρουργού, ωτορινολαρυγγολόγου, ακτινολόγου, παιδίατρου και ενδοκρινολόγου διενήργησε κλινική  εξέταση (115 ασθενείς στην Αμανή και 105 στις Οινούσσες) και παρακλινικές εξετάσεις (68 ασθενείς στην Αμανή και 55 στις Οινούσσες) για τις οποίες  χρησιμοποιήθηκε και φορητός εξοπλισμός μελών του (υπέρηχος, σπιρόμετρο, άμεσο οφθαλμοσκόπιο, τονόμετρο, δερματοσκόπιο κλπ).

Οι ιατρικές  εξετάσεις διενεργήθηκαν στις αίθουσες των Περιφερειακών Ιατρείων καθώς και σε χώρους που παραχωρήθηκαν από τους αντίστοιχους Δήμους. Επίσης και στις δύο ανωτέρω δράσεις πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες για το κάπνισμα και τον εμβολιασμό

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Χίου ευχαριστεί  το Δήμαρχο Οινουσσών κ. Δανιήλ Γέωργιο για την κάλυψη της δαπάνης της μεταφοράς του ιατρικού κλιμακίου στις Οινούσσες.

Περισσότερα Νέα

Τίμησαν δια θαλάσσης τον Άγιο Αιμιλιανό στην Καλλιμασιά (vid)

Παρουσία πλήθους πιστών και αρχών της Χίου τελέστηκε και φέτος ο εορτασμός του Αγίου Αιμιλιανού...

ΛΑΣ: «Περί όνου σκιάς» τσακώνονται Σύμπραξη-Πρωτοβουλία

Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου σχολιάζει τις προσπάθειες συνεργασίας από την πλευρά...

Ευχαριστεί την Εταιρεία ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ για τη δωρεά νευροχειρουργικού μικροσκοπίου ο Ιατρικός Σύλλογος

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στην Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ...