Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
15 C
Chios

Social

Εξαγγελία υποψηφιότητας του υποψ. Περιφ. Συμβούλου, Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου

Την περίοδο αυτή συμπληρώνονται είκοσι (20) χρόνια από την πρώτη ενασχόλησή μου με τα του Δήμου Χίου. Αρχικά ως εργαζόμενος και έπειτα ως αιρετός-δημοτικός σύμβουλος (13 χρόνια) εκ των οποίων τα μισά (6,5) ως Αντιδήμαρχος.

Θεωρώ ότι, όπως και οι συμπολίτες μας γνωρίζουν, προσέφερα ότι μπορούσα, συμβάλλοντας –με την όποια ενεργοποίησή μου (κυρίως στους τομείς της Κοινωνικής Πρόνοιας και της Παιδείας, τα 13 αυτά χρόνια)– στο να υλοποιηθούν στο παρελθόν και να υλοποιούνται σήμερα μια σειρά δράσεων, έργων και δομών.

Όμως, το πλήρωμα του χρόνου για κάθε τι έρχεται !

Έχοντας αποκομίσει αυτή την ικανή εμπειρία και βλέποντας ότι, το νησί μας (καλύτερα τα νησιά μας, Χίος-Οινούσσες-Ψαρά) έχει ανάγκη ενός ευρύτερου ΄΄πλέγματος μέριμνας΄΄ για την υλοποίηση περαιτέρω δράσεων, έλαβα την απόφαση να ασχοληθώ με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου-Περιφερειακή Ενότητα Χίου, κατερχόμενος στις προσεχείς εκλογές της τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, με τον συνδυασμό <<Άλμα Ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο>> του Καθηγητή και Πρύτανη κ. Κώστα Μουτζούρη.

Είναι θλιβερή η διαπίστωση ότι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις (μεταξύ των Περιφερειών της χώρας μας) στην απορροφητικότητα έργων.

Είναι θλιβερή η διαπίστωση ότι, εδώ που κτυπά η καρδιά του Αιγαίου, εδώ που φυλάσσονται ΄΄Θερμοπύλες΄΄, εδώ  που  διαβιούν  Έλληνες  ακρίτες, είμαστε ουραγοί αντί να είμαστε πρωταγωνιστές.

Είναι θλιβερό να διαπιστώνεται ότι, το ΄΄Λεσβοκεντρικό΄΄ καθεστώς, στην ευρύτερη περιοχή, ΄΄ανθεί κι ανθεύει΄΄, δίχως η Χίος να λαμβάνει ΟΣΑ ΚΙ ΟΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ !

Πιστεύοντας, προσωπικά, ότι όλα τούτα πρέπει να αλλάξουν μέσα στα επόμενα χρόνια, θέτω τον εαυτό μου εργάτη στον αγώνα αυτό, για μια Χίο καλύτερη, μια Χίο που δεν θα αδικείται, μια Χίο που αξίζει για εμάς, που ανήκει σ΄ εμάς και τα παιδιά μας.

Γι΄ αυτό ενώνω τη φωνή μου με το συνδυασμό <<Άλμα Ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο>> του Κώστα Μουτζούρη και ζητώ –ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος– την ψήφο των συμπολιτών μου, στις 26 Μαΐου 2019.

Για να μου δοθεί η ευκαιρία, αλλά και η δυνατότητα, να υπηρετήσω τους συμπολίτες μου και μέσα από τον β΄ βαθμό τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια), όπως με συνέπεια τους υπηρετώ μέχρι σήμερα και στον α΄ βαθμό (Δήμο).

 

Με εκτίμηση & φιλικούς χαιρετισμούς

Γιώργος Φωτ. Παπαδόπουλος

Περισσότερα Νέα

Δήμος Χίου: Από λάθος του εργολάβου οι κακοτεχνίες στο μονοπάτι στην περιοχή Φακά

Ο Δήμος Χίου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις εργασίες στο μονοπάτι στην περιοχή Φακά σημειώνοντας...

«Για να κρατηθούμε όρθιοι ζητάμε επιδότηση μεταφορών»

«Στόχος είναι φέτος να κρατηθούμε όρθιοι και το 2021 να καταφέρουμε να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο...

Εκπτωτική καμπάνια από τον Φορέα τουρισμού για τους επισκέπτες του νησιού

Κάλεσμα στους επαγγελματίες του νησιού να πλαισιώσουν τη νέα  προσπάθεια που ξεκινά ο Ιδιωτικός φορέας...