Κυριακή, 20 Απριλίου 2025
14 C
Chios

Social

Ευρωπαίοι φιλέλληνες σε Χίο και Ψαρά για τον Κανάρη και τον Θεοδωράκη (vid)

Συναυλία στις 2 Μαΐου στην πλατεία με τους Σ.Κορκολή και Σ.Μανουσάκη αλλά και παρουσίαση του αυθεντικού πίνακα - προσωπογραφία του Κωνσταντίνου Κανάρη στο νησί

Φιλέλληνες από τη Γαλλία και την κεντρική Ευρώπη αναμένεται να βρεθούν σε Χίο και Ψαρά για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Κωνσταντίνο Κανάρη και τον Μίκη Θεοδωράκη.

  Η πρωτοβουλία ανήκει στον Michel Marbot, απόγονο του Κανάρη και πρόεδρο των «Φίλων των Ψαρών»  και αναμένεται να υλοποιηθεί το διάστημα από 30 Απριλίου μέχρι 2 Μαΐου.

Στα πλαίσια της παρουσίας τους στη Χίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί συναυλία με έργα Θεοδωράκη με τους Στέφανο Κορκολή και Σοφία Μανουσάκη αλλά και μιας μπάντα από την Αυστρία. Η συναυλία θα γίνει στην πλατεία στις 2 Μάιου,  με τον Δήμαρχο να ενημερώνει για την συγκεκριμένη επίσκεψη την δημοτική επιτροπή.

Παράλληλα με αφορμή την παρουσία των συγκεκριμένων επιφανών ανθρώπων στο νησί, με την ευγενική δωρεά του Στάμου Φαφαλιού θα έρθει από την Αθήνα ο αυθεντικός πίνακας – πορτρέτο του Κωνσταντίνου Κανάρη ο οποίος και θα εκτεθεί, πιθανά στο Ομήρειο.

Περισσότερα Νέα

Φώτισε τον ουρανό του Βροντάδου ο ρουκετοπόλεμος (vid)

Για ακόμα μια χρονιά ο ρουκετοπόλεμος φώτισε τον ουρανό του Βροντάδου. Το έθιμο αναβίωσε με εντυπωσιακό...

Η παρέλαση των ρουκετατζήδων από το Πετροκάραβο

Με την καθιερωμένη παρέλαση των ρουκετατζήδων, με σημείο έναρξης το Πετροκάραβο, ξεκίνησε το φετινό έθιμο...

Το Πασχάλιο μήνυμα του Χίου Μάρκου προς τους ναυτικούς (vid)

Το Πασχάλιο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ.Μάρκου προς τους ναυτικούς: https://www.youtube.com/watch?v=2gsv6ZXOonM