Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
20 C
Chios

Social

Εβδομάδα κινητοποιήσεων ενάντια στην δημιουργία δομής στο Αίπος

Εβδομάδα κινητοποιήσεων ενάντια στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη δημιουργίας νέας δομής και προαναχωρησιακού κέντρου στο Αίπος είναι αυτή που ξεκίνησε.

Ήδη το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε μια ακόμα σύσκεψη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και με τηλεδιάσκεψη σε όλες τις περιφερειακές ενότητες με τη συμμετοχή φορέων από τη Χίο, τη Σάμο και τη Μυτιλήνη ώστε να υπάρξει συντονισμό των ενεργειών.

Σύμφωνα με τα δεδομένα Περιφέρεια και φορείς προσανατολίζονται τόσο στην άσκηση ένδικων μέσων όσο και στην διεξαγωγή κινητοποιήσεων στα νησιά αλλά καις την Αθήνα, με βασικά ζητούμενα την αποσυμφόρηση των νησιών αλλά και την άρνηση δημιουργίας υπερδομών σε αυτά. Στη σύσκεψη κατατεθηκαν απόψεις από όλους τους φορεις με προταση για διήμερο κιβητοποιησεων στις 22 και 23 Ιανουαρίου.

Το απόγευμα της Δευτέρας στις 18.30 θα συνεδριάσει και το ΔΣ. Χίου για το θέμα με φορείς, σωματεία και το τοπικό συμβούλιο του Βροντάδου να καλεί σε ειρηνική διαμαρτυρία την ώρα της συνεδρίασης, στην οποία θα παραστεί για να αναπτύξει τους ισχυρισμούς και το σχέδιο της κυβέρνησης ο Ν.Μηταράκης.

 

Περισσότερα Νέα

Οικονομοτεχνική μελέτη «και βλέπουμε» για τον αναπτυξιακό οργανισμό Χίου-Οινουσσών-Ψαρών

Την σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας για τη σύσταση αναπτυξιακού οργανισμού ανάμεσα σε Χίο, Οινούσσες και...

Κορονοιός (21/10): 865 νέα κρούσματα, 1 στη Χίο

865 νέα κρούσματα-αριθμό ρεκόρ ανακοίνωσε για σήμερα Τετάρτη ο ΕΟΔΥ πανελλαδικά. 86 είναι οι διασωληνωμένοι ενώ...

Στην αναμονή για την υπογραφή του Περιφερειάρχη για τα εξωτερικά ιατρεία της ΒΙΑΛ (vid)

Την υπογραφή του Περιφερειάρχη Κ.Μουτζούρη περιμένει η προκήρυξη για την πρόσληψη των γιατρών και των...