Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021
8 C
Chios

Social

Έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο οι φορείς (vid)

Σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος  κορονοϊού πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου.

Η σύσκεψη έγινε υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειαρχη υγείας Π. Βρουλή και με τη συμμετοχή της Διοικητήριας του Νοσοκομειου Ε.Κανταράκη, των Διευθυντών Εκπαίδευσης Ε.Βλυσίδου και Α.Κελεπερτζή, της προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ε.Δαμαλά εκπροσώπων της αστυνομίας, του λιμενικού,  της αστυνομίας και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στα πλαίσια της συνάντησης τέθηκαν και συζητήθηκαν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της αντιμετώπισης μιας πανδημίας, με τους εμπλεκόμενους φορείς να δηλώνουν την ετοιμότητά τους. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Π.Βρουλής όσον αφορά τα σχολεία στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κανένας λόγος για να κλείσουν, με δεδομένο ότι έχουν ληφθεί και τα απαιτούμενα προληπτικά μέτρα.

Στο Νοσοκομείο της Χίου, σύμφωνα με την Διοικήτρια Ε.Κανταράκη λαμβάνονται οι απαιτούμενες προφυλάξεις, τα επισκεπτήρια έχουν ανασταλεί ενώ έχει τοποθετηθεί έξω από τα Επείγοντα το κοντείνερ στο οποίο θα περιμένουν πιθανά ύποπτα κρούσματα μέχρι να εξεταστούν.

Σε κάθε περίπτωση η κ. Κανταράκη ζήτησε και τη συνεργασία των πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει να σεβαστούν την απαγόρευση των επισκεπτηρίων αλλά και να συνεργάζονται με το προσωπικό στην πύλη εισόδου του Σκυλίτσειου, το οποίο τους κάνει συγκεκριμένες ερωτήσεις πριν την είσοδό τους στο χώρο.

Τέλος η ίδια δήλωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια με εσωτερικές μετακινήσεις αν βρεθεί επιπλέον χώρος στο Νοσοκομείο, όπου θα μπορεί να γίνει νοσηλεία πιθανών φορέων του κορονοϊού.

Περισσότερα Νέα

Αυξάνεται η θητεία στον Στρατό Ξηράς -Από 9 σε 12 μήνες

Κατά τρεις μήνες αυξάνεται η στρατιωτική θητεία στον Στρατό Ξηράς, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε...

Παραιτήθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χάρης Μπουρνιάς

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χάρης Μπουρνιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Μπουρνιάς υπέβαλλε νωρίς...

Κορονοϊός (21/1): Συνεχίζει χωρίς κρούσματα η Χίος

Σήμερα Πέμπτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 509 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ...