Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
12 C
Chios

Social

EΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ BLUE STAR

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες συνεχίζεται η προσέλευση προσφύγων και μεταναστών, με τους αριθμούς την Πέμπτη να μιλάνε για 750 άτομα ενώ σήμερα σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα περιστατικά εντοπισμού σε διάφορα σημεία της ακτογραμμής.

Όσον αφορά τις αναχωρήσεις το βράδυ της Πέμπτης έφυγαν περίπου 1.800 άτομα ενώ αύριο Σάββατο, εκτός από το «Αριάδνη», και  το "Νήσος Μύκονος" για Καβάλα, θα πραγματοποιήσει έκτακτο δρομολόγιο πλοίο της Blue Star, με τον Δήμαρχο να επισημαίνει στον Γεν. Γραμματέα Ναυτιλίας, με τον οποίο επικοινώνησε, την ανάγκη για περισσότερα έκτακτα δρομολόγια από τη στιγμή που η καταγραφή και ταυτοποίηση στη Χίο γίνεται με σχετικά γρήγορους ρυθμούς.

Συνολικά τώρα εκτιμάται ότι 5.500 άνθρωποι βρίσκονται στο νησί, κυρίως μέσα στην Πόλη, στις σκηνές του Δημοτικού Κήπου, κάτω από υπόστεγα και εισόδους δημοτικών κτηρίων και καταστημάτων καθώς και στους στεγασμένους χώρους που έχουν ανοίξει προκειμένου να προστατευθούν από την βροχή. Ειδικότερα το Κλειστό Γυμναστήριο της Πόλης είναι σχεδόν γεμάτο με κόσμο ενώ και στο Βούρειο πέρασαν την νύχτα αρκετά άτομα στα οποία διανεμήθηκε και πρωινό. Μάλιστα νωρίς το πρωί το κλειστό άδειασε για λίγο προκειμένου συνεργεία καθαρισμού, που πληρώνει η Ύπατη Αρμοστεία να μπουν και να καθαρίσουν τον χώρο ενέργεια που έγινε και στο Βούρειο.

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (11/4): 11 νέα κρούσματα στη Χίο

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.718,...

80χρονος νεκρός έπειτα από πτώση από 4 μέτρα

Τραγικό θάνατο βρήκε 80χρονος συμπολίτης την Κυριακή καθώς έπεσε από ύψος 4 μέτρων. Ο άτυχος άνδρας...

«Επανεκκίνηση για όλους» ζητούν οι Σύλλογοι Εστίασης Ελλάδος

«Όλοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία επανεκκίνησης ύστερα από 7 μήνες με κλειστές τις...