Τρίτη, 12 Νοέμβριος 2019
18.2 C
Chios
  • Αρχική
  • Πολιτική

Social

Ερώτηση Α.Μιχαηλίδη για τις εξαγγελίες νέου τμήματος τουρισμού

Ερώτηση προς τον Υπουργό Τουρισμού και την Υπουργό Παιδείαςκαι Θρησκευμάτων κατέθεσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις εξαγγελθείσες προθέσεις της κυβέρνησης, δια του υφυπουργού Τουρισμού κ. Κόνσολα, όσον αφορά την τουριστική εκπαίδευση. Η ερώτηση συνυπογράφεται από δεκατρείς βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ.Στις δηλώσεις του ο κ. υφυπουργός αναφέρθηκε, στο πλαίσιο ενός σχεδιασμού αναμόρφωσης και εξορθολογισμού της τουριστικής εκπαίδευσης μέσω ενός «νόμου-πλαισίου» που είναι υπό επεξεργασία, σε υφιστάμενες «διάσπαρτες σχολές» καθώς και στη δημιουργία Πανεπιστημίου το οποίο θα είναι αποκλειστικά προσανατολισμένο σε σπουδές που αφορούν τον Τουρισμό.

Με βάση αυτές τις εξαγγελίες, ερωτώνται οι Υπουργοί για τον αν έχει ξεκινήσει διάλογος με την πανεπιστημιακή και ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα σχετικά με αυτές τις σχεδιαζόμενες αλλαγές, καθώς και για το τι συνεπάγονται αυτές οι εξαγγελίες για το γνωστικό αντικείμενο, τη χωροθέτηση ή ακόμα και τη βιωσιμότητα υφιστάμενων πανεπιστημιακών Τμημάτων και Σχολών.

Είναι προφανές ότι αν προχωρήσει μια τέτοια αναδιαμόρφωση στην τουριστική εκπαίδευση θα αφορά άμεσα το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού στη Χίο, αλλά και ευρύτερα τη Σχολή Επιστημών της Διοίκησης. Χωρίς να προδικάζονται αρνητικές εξελίξεις, είναι εύλογο να δημιουργείται η ανάγκη αποσαφηνίσεων και διαβεβαιώσεων, ιδιαιτέρως δε λόγω των επανειλημμένα διατυπωθεισών αντιρρήσεων που είχε εκφράσει ο σημερινός υφυπουργός Τουρισμούκαι βουλευτής Δωδεκανήσου για την ίδρυση στη Χίο του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού.

Περισσότερα Νέα

Εγκαινιάζονται με Ιμπαγάσα τα γραφεία της σχολής του Ολυμπιακού στη Χίο

Τα εγκαίνια των γραφείων της σχολής ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στη Χίο σε συνεργασία με το...

Μεγαλομανία, καθωσπρεπισμός των δήθεν αρίστων, ρατσισμός και πολλή δόση «νόμος και τάξη»

Από τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της κυβέρνησης ,βλέπουμε να χρησιμοποιείται η   κυβερνητική πλειοψηφία και να...

Το διαθέσιμο εισόδημα για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους θα δούμε να βελτιώνεται εντός του 2020

Στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα», μίλησε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότης Μηταράκης. Αναφερόμενος...