Κυριακή, 7 Ιουνίου 2020
22 C
Chios

Social

Ερώτηση Α.Μιχαηλίδη για τις εξαγγελίες νέου τμήματος τουρισμού

Ερώτηση προς τον Υπουργό Τουρισμού και την Υπουργό Παιδείαςκαι Θρησκευμάτων κατέθεσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις εξαγγελθείσες προθέσεις της κυβέρνησης, δια του υφυπουργού Τουρισμού κ. Κόνσολα, όσον αφορά την τουριστική εκπαίδευση. Η ερώτηση συνυπογράφεται από δεκατρείς βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ.Στις δηλώσεις του ο κ. υφυπουργός αναφέρθηκε, στο πλαίσιο ενός σχεδιασμού αναμόρφωσης και εξορθολογισμού της τουριστικής εκπαίδευσης μέσω ενός «νόμου-πλαισίου» που είναι υπό επεξεργασία, σε υφιστάμενες «διάσπαρτες σχολές» καθώς και στη δημιουργία Πανεπιστημίου το οποίο θα είναι αποκλειστικά προσανατολισμένο σε σπουδές που αφορούν τον Τουρισμό.

Με βάση αυτές τις εξαγγελίες, ερωτώνται οι Υπουργοί για τον αν έχει ξεκινήσει διάλογος με την πανεπιστημιακή και ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα σχετικά με αυτές τις σχεδιαζόμενες αλλαγές, καθώς και για το τι συνεπάγονται αυτές οι εξαγγελίες για το γνωστικό αντικείμενο, τη χωροθέτηση ή ακόμα και τη βιωσιμότητα υφιστάμενων πανεπιστημιακών Τμημάτων και Σχολών.

Είναι προφανές ότι αν προχωρήσει μια τέτοια αναδιαμόρφωση στην τουριστική εκπαίδευση θα αφορά άμεσα το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού στη Χίο, αλλά και ευρύτερα τη Σχολή Επιστημών της Διοίκησης. Χωρίς να προδικάζονται αρνητικές εξελίξεις, είναι εύλογο να δημιουργείται η ανάγκη αποσαφηνίσεων και διαβεβαιώσεων, ιδιαιτέρως δε λόγω των επανειλημμένα διατυπωθεισών αντιρρήσεων που είχε εκφράσει ο σημερινός υφυπουργός Τουρισμούκαι βουλευτής Δωδεκανήσου για την ίδρυση στη Χίο του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού.

Περισσότερα Νέα

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα Ψαρά, μεταβαίνουν Πυροσβεστικά από Χίο, κάηκε αμάξι κατοίκου

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι κάτοικοι των Ψαρών στην πυρκαγιά που ξέσπασε...

Σε 12 δόσεις η καταβολή φορολογικών υποχρεώσεων

Ρύθμιση φορολογικών υποχρεώσεων για «κορωνόπληκτους», η οποία θα δίνει τη δυνατότητα σε όσους έκαναν χρήση...

Φωτιά στα Ψαρά – Στο νησί άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στα Ψαρά. Συγκεκριμένα, η φωτιά ξεκίνησε πάνω από το μοναστήρι...