Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022
15.9 C
Chios

Social

Έρευνα με εντολή της οικονομικής αστυνομίας και στη δομή της Κιβωτού στη Χίο

Έρευνα της αστυνομίας γίνεται αυτή την ώρα και στην δομή της Κιβωτού του Κόσμου στη Χίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα γίνεται από τοπικούς αστυνομικούς ύστερα από εντολή της οικονομικής αστυνομίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την έρευνα ελήφθησαν έγγραφα από το λογιστήριο και άλλα στοιχεία στο πλαίσιο της μεγάλης, συνολικής έρευνας που διεξάγεται.

Με «κιβώτια» φορολογικών στοιχείων της Κιβωτού έφυγε χθες η οικονομική αστυνομία από την Κιβωτό στον Κολωνό
Εντωμεταξύ, χθες, τα στελέχη της οικονομικής αστυνομίας συνέλεξαν «κιβώτια» φορολογικών στοιχείων της «Κιβωτού», από το λογιστήριο της ΜΚΟ, στον Κολωνό.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης έρευνας που διεξάγεται στην Κιβωτό του Κόσμου μετά τα όσα αποτρόπαια καταγγέλθηκαν για κακοποιήσεις παιδιών και την ασέλγεια που κατήγγειλε 19χρονος, θα γίνει και οικονομικός έλεγχος.

Ο οικονομικός έλεγχος περιλαμβάνει έλεγχο βιβλίων εσόδων-εξόδων, δωρεών, χορηγιών, παραστατικών δαπανών, αλλά και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του πατέρα Αντώνιου, της συζύγου του και μελών του διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να διαπιστωθεί ή όχι παράνομο πλουτισμός που δεν αντιστοιχεί με τα δηλωμένα φορολογικά στοιχεία.

Η έρευνα που έχει ζητηθεί από τον επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπο Βουρλιώτη αφορά στα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της δομής, στενών συγγενών του αλλά και τρίτων προσώπων στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είχαν σχέση με τα οικονομικά της δομής. Το ένα σκέλος της έρευνα είναι η αναζήτηση των διαδρομών των χρημάτων, και το δεύτερο την διαχείριση των ποσών από χορηγίες, επιχορηγήσεις αλλά και δωρεές πολιτών. Η αναζήτηση περιλαμβάνει τη νομιμότητα της απόκτησης περιουσιακών στοιχείων των συγκεκριμένων προσώπων, όπως και την περίπτωση διάπραξης του αδικήματος της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της δομής.

Πηγή: iefimerida.gr

Περισσότερα Νέα

«Ανοίγει» αύριο θυρίδα της «Κιβωτού» στην Εθνική Τράπεζα της Χίου

Μία θυρίδα η οποία συνδέεται με την «Κιβωτό του Κόσμου» εντοπίστηκε στην Χίο, στο πλαίσιο των ερευνών που...

Η ναυτομάνα Χίος τίμησε τον προστάτη της Άγιο Νικόλαο

Τον προστάτη Άγιο των ναυτικών και του πολεμικού ναυτικού τίμησαν με κάθε λαμπρότητα και χωρίς...

Εθελοντική αιμοδοσία για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ (vid)

Εθελοντική αιμοδοσία, στα πλαίσια των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, διοργάνωσε το...