Social

Επιτέλους στη Χίο οι εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

Ο Βουλευτής Χίου ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κ. Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης, σε συνέχεια των επίμονων κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων και της πρόσφατης επίκαιρης συζήτησης στη Βουλή στις 9 Ιανουαρίου 2026, ανακοινώνει ότι το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού αναγνώρισε το δίκαιο και διαχρονικό αίτημα της ΔΔΕ Χίου, των μαθητών και των γονέων της Χίου.

Μετά από περισσότερα από δέκα έτη αδικαιολόγητης επιβάρυνσης των οικογενειών, οι εξετάσεις για όλα τα επίπεδα του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) θα διεξάγονται πλέον στη Χίο, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων Γ1 και Γ2 με έναρξη από την επόμενη εξεταστική περίοδο του Μάϊου 2026.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια σημαντική δικαίωση για τη χιακή εκπαιδευτική κοινότητα και ενισχύει την αρχή της ισότιμης πρόσβασης των νησιωτών πολιτών στις δημόσιες εκπαιδευτικές υπηρεσίες.

Η καθιέρωση της διεξαγωγής εξετάσεων όλων των επιπέδων του ΚΠΓ στη Χίο διασφαλίζει ίσες ευκαιρίες για τους υποψήφιους εξεταζόμενους του νησιού, περιορίζει το οικονομικό βάρος των οικογενειών και αποκαθιστά μια χρόνια κατάφορη αδικία.

Ο Βουλευτής Χίου ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κ. Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης δηλώνει ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την εφαρμογή της απόφασης, παραμένοντας σταθερά προσηλωμένος στην επίλυση τέτοιων στρεβλώσεων.

Οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Σταύρου Μιχαηλίδη για το θέμα:

Κοινοβουλευτική Ερώτηση ΚΠΓ

Κοινοβουλευτική Επίκαιρη Ερώτηση ΚΠΓ

Περισσότερα Νέα

Φωτιά στα Μεστά

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην περιοχή των Μεστών. Στο σημείο έχει σπεύσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου...

Μηχανικός του κρουαζιερόπλοιου Azamara έφυγε από τη ζωή

Έχασε τη ζωή του 60χρονος μηχανικός του κρουαζιερόπλοιου "Αzamara" που έφτασε στο λιμάνι της Χίου. Ο...

*”Η διαφορά μας είναι ότι εγώ δεν ξεπουλήθηκα.” (Με την Αργεντινή του Ντιέγκο “των από κάτω”)

Γράφει ο Βασίλης Μαυρέλος: “Με γοητεύει η ικανότητα του ποδοσφαίρου να είναι όμορφο. Όταν το παιχνίδι...