Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
27 C
Chios

Social

Επιστολή – έκκληση Μπουγδάνου σε Κεραμέως – Πλακιωτάκη για το Μαθητικό Οικοτροφείο Οινουσσών

Παρέμβαση των Υπουργών Παιδείας, Ν.Κεραμέως και Ναυτιλίας, Γ.Πλακιωτάκη ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του Μαθητικού Οικοτροφείου Οινουσσών.

Παρέμβαση των Υπουργών Παιδείας, Ν.Κεραμέως και Ναυτιλίας, Γ.Πλακιωτάκη ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του Μαθητικού Οικοτροφείου Οινουσσών.

Ο κ.Μπουγδάνος επισημαίνει πως παρά τις προσπάθειες των τοπικών φορέων και του Συνδέσμου Ναυτιλίας & Παιδείας Οινουσσών, οι χρηματικοί πόροι δεν επαρκούν για τη λειτουργία του Μαθητικού Οικοτροφείου, εξέλιξη μεγάλης βαρύτητας καθώς σε αυτή την περίπτωση η ακριτική και ευαίσθητη περιοχή των Οινουσσών θα υποστεί και κλείσιμο του ΕΠΑΛ Ναυτικής Εκπαίδευσης Οινουσσών.

Αναλυτικά η επιστολή του Π.Μπουγδάνου:

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

«Επικοινωνώ μαζί σας για το κρίσιμο θέμα της συνέχισης της λειτουργίας του Μαθητικού Οικοτροφείου των ακριτικών Οινουσσών. Κατά την παρούσα σχολική χρονιά το οικοτροφείο φιλοξένησε 27 οικοτρόφους μαθητές του ΕΠΑΛ Ναυτικής Κατεύθυνσης Οινουσσών.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των τοπικών φορέων και τη συνδρομή του Συνδέσμου Ναυτιλίας & Παιδείας Οινουσσών, οι χρηματικοί πόροι δεν επαρκούν δυστυχώς για τη λειτουργία του Μαθητικού Οικοτροφείου.

Υπολογίζεται ότι με μια πάγια ετήσια χρηματοδότηση 70-100.000 ευρώ, το Οικοτροφείο θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας έως και 50 οικοτρόφων οι οποίοι στη συνέχεια θα κατευθύνονται στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού διασφαλίζοντας το μέλλον και την προοπτική της ελληνικής ναυτιλίας.

Σε περίπτωση που δεν εξασφαλιστούν οι παραπάνω πόροι, ενδεχόμενη διακοπή της λειτουργίας του Οικοτροφείου θα επιφέρει και κλείσιμο του ΕΠΑΛ Ναυτικής Εκπαίδευσης Οινουσσών με ανυπολόγιστες συνέπειες σε μια εθνικά ευαίσθητη  περιοχή.

Είμαι βέβαιος ότι κατανοείτε την κρισιμότητα του θέματος και παρακαλώ θερμά για το ενδιαφέρον σας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα και το Μαθητικό Οικοτροφείο Οινουσσών να συνεχίσει την προσφορά του στην εκπαίδευση αλλά και στην εθνική θωράκιση του ακριτικού μας νησιού».

Περισσότερα Νέα

Δήμαρχος Τσεσμέ: «Στόχος μας να καταστρέψουμε την μονοπωλιακή θέση της Χίου στο εμπόριο μαστίχας»

Επιμένουν στην προπαγάνδα της δήθεν παραγωγής μαστίχας οι Τούρκοι. Ο Δήμαρχος του Τσεσμέ, Εκρέμ Οράν, ανέφερε...

«Πράσινο» φως να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της Τουρκίας για την Αγία Σοφία «καλωσορίζει» ο Ρετζέπ...

Σ.Γαρρής – Α.Κουτσουράκη: Υψηλές πτήσεις με 17.925 μόρια και όνειρα για Ιατρική (vid)

Ημέρα αποτελεσμάτων η σημερινή για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων που έμαθαν την βαθμολογία τους. Η...