Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020
14 C
Chios

Social

«Επανέρχεται η αναγκαιότητα δημιουργίας κλειστής δομής» (vid)

“Την αναγκαιότητα δημιουργίας και λειτουργίας κλειστής δομής για πρόσφυγες και μετανάστες αναδεικνύει η υπάρχουσα κατάσταση με όλα τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί λόγω και της πανδημίας” επισημαίνει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Χίου Σ. Κάρμαντζης.

Σύμφωνα με τον ίδιο και με αφορμή την χθεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπ. Μετανάστευσης ο Δήμαρχος Χίου επεσήμανε ότι είναι δύσκολη η τήρηση του υγειονομικού αποκλεισμού της ΒΙΑΛ με δεδομένο ότι η πλειοψηφία προσφύγων και μεταναστών βρίσκεται σε σκηνές έξω από τον περιφεραγμένο χώρο, κατάσταση που θα είχε αποφευχθεί αν υπήρχε μια κλειστή, ελεγχόμενη δομή.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμαρχος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού ότι θα μεταφερθούν περί τα 500 άτομα από τη ΒΙΑΛ στην ηπειρωτική χώρα και δήλωσε ότι και ο Δήμος από την πλευρά του θα συμβάλει σε τομείς της αρμοδιότητάς του.

Παράλληλα, πραγματοποίησε έκκληση στους δημότες της Χίου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό καθώς “δεν είναι αστείο και το δεύτερο κύμα της πανδημίας ενδέχεται να είναι πιο έντονο από το πρώτο”.

Περισσότερα Νέα

Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες με αγάπη απο τα παιδιά του “Εργαστηρίου”

Το Χριστουγεννιάτικο περίπτερο τους έστησαν και φέτος τα παιδιά από το «Εργαστήρι ΑμεΑ» στην πλατεία...

Έκκληση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου για την τήρηση των μέτρων

Έκκληση στους συμπολίτες μας να τηρούν τα μέτρα προστασίας του κορονοϊού και να αποφεύγουν κάθε...

«Κάθε μέρα μαθαίνω για συγγενείς και φίλους που νοσούν ή πεθαίνουν από κορονοϊό» (vid)

Την δραματική κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και τις καταστάσεις τις οποίες βιώνουν...