Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
18 C
Chios

Social

ΕΟΚ: Οριστική διακοπή στα εθνικά πρωταθλήματα ανδρών/γυναικών

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) έλαβε την απόφαση να βάλει τέλος στα εθνικά πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών για τη σεζόν 2019-20.

Η Α1 γυναικών και η Α2 γυναικών, η Α2 ανδρών καθώς και τα υπόλοιπα πρωταθλήματα (Β΄ Εθνική, Γ΄ Εθνική), πλην δηλαδή της Α1 ανδρών (ο ΕΣΑΚΕ έχει πάρει ομόφωνη απόφαση για διακοπή), δεν θα ολοκληρωθούν φέτος, λόγω του κινδύνου που ελλοχεύει για την υγεία των αθλητών. Η ΕΟΚ, με έγγραφό της, ενημέρωσε τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Η ΕΟΚ θα επιληφθεί αργότερα για τη βαθμολογική κατάταξη (άνοδοι, υποβιβασμοί) αφού λάβει υπόψη τις θέσεις των σωματείων.

Πάντως, η ΕΟΚ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ολοκληρωθούν τα πανελλήνια πρωταθλήματα παίδων, κορασίδων, εφήβων και νεανίδων, λαμβάνοντας υπόψη του δικαιώματος εισαγωγής των αθλητών/τριών στα ΑΕΙ.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενημέρωσε επίσης τις Αθλητικές Ενώσεις, τις Τοπικές Επιτροπές και τα σωματεία των Εθνικών Κατηγοριών Ανδρών και Γυναικών για την οριστική διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων της περιόδου 2019-2020.

Η σχετική επιστολή της ΕΟΚ αναφέρει:

«Σας γνωρίζουμε ότι με την από 4 Μαΐου 2020 απόφαση του ΔΣ της ΕΟΚ δεν θα συνεχιστεί η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων καλαθοσφαίρισης της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020, λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί η πανδημία του COVID-19 και των σχετικών αποφάσεων και οδηγιών της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής της πολιτείας.

Για τη διεξαγωγή της τελικής φάσης των πανελληνίων πρωταθλημάτων θα ζητηθεί η θέση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής λαμβάνοντας υπόψη του δικαιώματος εισαγωγής των αθλητών/τριών στα ΑΕΙ.

Το ΔΣ θα επιληφθεί του θέματος της βαθμολογικής κατάταξης των ομάδων λαμβάνοντας υπόψη και τις θέσεις και τις προτάσεις των σωματείων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Νέα

Μειώσεις στις τιμές των εισιτήριων με καθημερινή σύνδεση με Πειραιά

Σημαντικές μειώσεις επιφέρει στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια η μείωση του ΦΠΑ στο 13% από 24% όπως...

Καταγγέλλει είσοδο της Αστυνομίας για ελέγχους στο 4ο και 5ο Δημοτικό η ΑΔΕΔΥ (vid)

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Μάρκος Σκούφαλος, δημοτικός σύμβουλος, διευθυντής του 11ου Δημοτικού Σχολείου...

«Νησοκτόνος και αντιαναπτυξιακός ο ΦΠΑ 24% στα μικρά νησιά» (Ηχητικό)

Στην αναγκαιότητα να επανέλθει ο μειωμένος ΦΠΑ στα μικρά νησιά αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Οινουσσών, Γιώργος...