Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
19 C
Chios

Social

Εντοπίστηκαν και ενημερώθηκαν οι 7 επιβάτες του «Blue Star Myconos» (Ηχητικό)

Εντοπίστηκαν και οι 7 επιβάτες του «Blue Star Myconos» με προορισμό τη Χίο που βρίσκονταν στο δρομολόγιο της 20ης Μαρτίου, στο οποίο επέβαινε ο 25χρονος που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊο στην Ικαρία.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Βρουλή και οι 7 επιβάτες έχουν εντοπιστεί τους έχουν γίνει συστάσεις και μέχρι στιγμής κανένας δεν παρουσιάσει συμπτώματα του νέου ιού.

Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνει ο κ. Βρουλής το περιστατικό αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει την ανάγκη περαιτέρω και αυστηρού ελέγχου  όσων έρχονται στα νησιά, είτε με το πλοίο είτε με το αεροπλάνο. «Θα πρέπει είτε στον Πειραιά είτε στο Ελ.Βενιζέλος να ελέγχονται όσοι επιβιβάζονται με προορισμό τα νησιά και σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό ο έλεγχος αυτός θα πρέπει να γίνεται στη Χίο» είπε ο κ. Βρουλής, επισημαίνοντας ότι η Περιφερειακή Ενότητα μπορεί να διαθέσει γιατρούς για αυτούς τους ελέγχους .

Εξάλλου σήμερα αναμένεται να τοποθετηθεί και στο λιμάνι το κοντέινερ το οποίο θα χρησιμεύσει για  να ελέγχονται οι ναυτικοί που ξεμπαρκάρουν στη Χίο αλλά όπως λέει ο κ. Βρουλής θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για τους επιβάτες της ακτοπλοΐας εφόσον αυτό αποφασιστεί. Σε κάθε περίπτωση στην κατεύθυνση του ελέγχου συμβάλει και η μείωση των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών δρομολογίων.

Περισσότερα Νέα

Σύμβαση με την Περιφέρεια για τη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων της ΒΙΑΛ

Με προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στο Δήμο και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και με χρηματοδότηση από...

Η Περιφέρεια προκηρύσσει διαγωνισμό για την τουριστική προβολή των νησιών

Ανακοινώνεται, ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει προκηρύξει ανοικτό δημόσιο διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την...

«Η Χίος έχει πλέον την αντιμετώπιση που δικαιούται από την Περιφέρεια»

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020, το...