Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024
27.9 C
Chios

Social

Εντάχθηκε και ξεκινά η αποκατάσταση του τελευταίου τμήματος των τειχών του Κάστρου (vid)

Με το τμήμα απο τη Δυτική Πύλη μέχρι τον Προμαχώνα Ζήνωνος το σύνολο των χερσαίων τειχών του Κάστρου θα έχει αποκατασταθεί

Με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ με 2εκ€ θα αποκατασταθεί το υπολειπόμενο μέρος των χερσαίων τειχών του κάστρου  της Χίου. Πρόκειται για το τμήμα από τη Δυτική Πύλη μέχρι τον Προμαχώνα Ζήνωνα, με την προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων να επισημαίνει το πόσο γρήγορα κινήθηκαν οι διαδικασίες για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου.

«Στις 4 Ιουνίου κατατέθηκε και εγκρίθηκε η μελέτη από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και εντάχθηκε το έργο την 1η Ιουλίου» είπε χαρακτηριστικά η κ. Ο.Βάσση σημειώνοντας ότι τις επόμενες μέρες θα βγει στον αέρα η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού, επιστημονικού αλλά και εργατών που θα εργαστεί στο έργο.

Με το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώνεται η αποκατάσταση των χερσαίων τειχών με την κ. Βάσση να εκτιμά ότι μέσα στην επόμενη διετία θα έχει ολοκληρωθεί η παρέμβαση. «Ξεκινήσαμε τις αποκαταστάσεις το 2017 και μέσα σε 9 χρόνια το σύνολο των χερσαίων τειχών θα έχει αποκατασταθεί» καταλήγει η κ. Βάσση, σημειώνοντας ότι συνολικά η Εφορεία Αρχαιοτήτων για τα επόμενα 2 χρόνια έχει φέρει στο νησί έργα πάνω από 22εκ.€.

Περισσότερα Νέα

Έκκληση της ΔΕΥΑΧ για προσοχή στο νερό λόγω αυξημένης ζήτησης

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΧ: Λόγω του καύσωνα , των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών και της τουριστικής κίνησης, η...

Χίος: Πένθιμα θα χτυπήσουν οι καμπάνες για την «μαύρη» επέτειο της Κύπρου

Η Ἱερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν, μέ τήν εὐκαιρία τῶν ἐπετειακῶν ἐκδηλώσεων γιά τήν...

Η πανήγυρη της Αγίας Μαρκέλλας στη Νέα Υόρκη (pics)

Όαση με όλη την σημασία της λέξεως αποτέλεσε το διήμερο θρησκευτικό πανηγύρι της Αγίας Μαρκέλλας...