Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
17 C
Chios

Social

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Χίου: «Αναγκαία η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση»

Να τεθούν στο τραπέζι και άλλα μέτρα όπως η μείωση της διδακτικής ύλης ζητά η Ένωση Γονέων

Δελτίο τύπου της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Χίου:

Με αφορμή τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους υγεία , κουράγιο και υπομονή , για να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα την δοκιμασία που έχει αλλάξει την καθημερινότητά μας .

Ιδιαίτερα για τους γονείς , εργαζόμενους ή μη , αλλά και για τα παιδιά μας που αναγκαστικά βρισκόμαστε κλεισμένοι στα σπίτια , ζούμε μια νέα πραγματικότητα στην οποία καλούμαστε όλοι να προσαρμοστούμε αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα , ώστε να είναι δημιουργικός και επωφελής ο , αρκετός πλέον , ελεύθερος χρόνος . Στόχος να κρατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη επαφή με τα αντικείμενα μάθησης του σχολείου , ώστε όταν ξεκινήσουν και πάλι τα μαθήματα να είναι ομαλότερη η επιστροφή .

Σχετικά με την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας , σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς , για εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση , θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να γίνει κάτι τέτοιο , ώστε να υπάρχει μία επαφή των μαθητών με τους εκπαιδευτικούς και να εξακολουθήσει έστω και με αυτή τη μορφή η εκπαιδευτική διαδικασία ( όσο είναι δυνατόν ) .

Σίγουρα είναι ένα δύσκολο εγχείρημα που πρέπει να λειτουργήσει το συντομότερο με συνεργασία όλων των εμπλεκομένων , Υπουργείου , εκπαιδευτικών , γονέων και μαθητών . Είναι βέβαιο ότι για κάποιους είναι μία διαδικασία με αρκετές δυσκολίες αφού δυστυχώς δεν υπήρξε προετοιμασία νωρίτερα , αν και η τεχνολογία θα έπρεπε να έχει ενσωματωθεί πολλά χρόνια πριν και να αποτελεί εργαλείο μάθησης .

Σαν Ένωση Γονέων θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να ληφθεί μέριμνα από το Δήμο Χίου ή οποιοδήποτε άλλο φορέα , ώστε να διασφαλιστεί η πρόσβαση σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε εξοπλισμό και υπηρεσίες διαδικτύου . Έχει προταθεί ήδη από φορείς και μεμονομένα άτομα της εκπαιδευτικής κοινότητας και πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να μην οδηγηθούμε σε αποκλεισμό παιδιών από τη μάθηση . Τρόποι και πόροι υπάρχουν ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία μέσω των σχολικών επιτροπών σε συνεργασία με τα σχολεία που γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες των μαθητών τους .

Εξάλλου πρέπει παράλληλα με τις ενέργειες για την εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση να ληφθούν από το κράτος και άλλα μέτρα , όπως ενδεικτικά μείωση διδακτικής ύλης , ώστε να βοηθήσουν στην ορθότερη διαχείριση του έργου , εκπαιδευτικών και μαθητών , που καλούνται να φέρουν εις πέρας σε πολύ δύσκολες συνθήκες με μεγάλη , εκτός των άλλων , ψυχολογική πίεση σε συνθήκες εγκλεισμού κατ΄οικον .

Με δεδομένη την αβεβαιότητα των επόμενων εβδομάδων , ως προς την εξέλιξη της πανδημίας , ελπίζουμε στην γρήγορη ανταπόκριση των αρμοδίων ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος πλησιάζοντας προς το τέλος της σχολικής χρονιάς .

Περισσότερα Νέα

«Η Ελλάδα ασπίδα της Ευρώπης;»: Ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου (vid)

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Χίου, διοργανώνει ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση την Πέμπτη 28-5-2020 και ώρα 8.00μμ. Τίτλος...

«Η μελέτη προέβλεπε βήμα – βήμα τις παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν» (vid)

Η μελέτη ήταν απόλυτα τεκμηριωμένη και ήταν από τις λίγες που προέβλεπαν βήμα – βήμα...

Αστοχία της μελέτης και λάθος του εργολάβου που θα αποκατασταθεί με έξοδά του (vid)

Για λάθος του εργολάβου και αστοχία στη μελέτη μιλά η δημοτική αρχή και ο επιβλέπων...