Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024
27.9 C
Chios

Social

Ενωμένη υποδοχή των Τούρκων επισκεπτών από φορείς και ιδιώτες της Χίου

Από αυτό το Σάββατο 15 Ιουνίου και για τις επόμενες 8 ημέρες αναμένεται άφιξη χιλιάδων τούρκων τουριστών στη Χίο με αφορμή το μπαιράμι οι οποίοι έρχονται από όλη την Τουρκία. Αυτό συνεπάγεται τεράστιες ουρές στον εξωτερικό χώρο με μεγάλη αναμονή που μπορεί να προσεγγίσει και τις 3 ώρες για όσους θα πρέπει να βγάζουν βίζα, χωρίς σκίαση, με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και χωρίς εξωτερικές καρέκλες για άτομα μεγάλης ηλικίας. Αυτή η κατάσταση δυστυχώς συμβαίνει κάθε καλοκαίρι και αυτήν την φορά πρέπει να μετριασθεί η ταλαιπωρία της αναμονής.

Ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων διαμερισμάτων-δωματίων και τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών δια μέσου του Προέδρου κ. Γιώργου Μυλωνάδη πήρε την πρωτοβουλία να έρθει σε επαφή με την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων κας Μίτσης Παιδούση-Αυγερινού, τον Πρόεδρο του Ιδιωτικού Φορέα Τουρισμού κ. Κώστα Μούνδρου, τον Πρόεδρο του Σωματείου Επιχειρηματιών ενοικιάσεων αυτοκινήτων, τον Πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος κ. Κώστα Βεζέρη και τον Πρόεδρο του Σωματείου Επιχειρηματιών ενοικιάσεων αυτοκινήτων, Γιώργο Ατσάλη, με σκοπό να υπάρξει μία υποδοχή καλωσορίσματος τα πρωινά που θα έρχονται τα καραβάκια μέσω της προσφοράς 5300 μπουκαλιών εμφιαλωμένου νερού και ισόποσων τεμαχίων μαστιχοκαραμέλας για μία περίοδο 6-7 ημερών.

Όλοι οι φορείς ανταποκρίθηκαν θετικά και συνεισφέρουν οικονομικά. Κατόπιν έγιναν προσεγγίσεις από τον κ. Μυλωνάδη μαζί με την κυρία Παιδούση-Αυγερινού με διάφορες επιχειρήσεις στον χώρο της ποτοποιίας, σε ζαχαροπλαστεία, καταστήματα του εμπορίου με τοπικά προϊόντα και επαγγελματίες που διαθέτουν ψυγεία και ανταποκρίθηκαν αφιλοκερδώς οι εξής επιχειρήσεις: ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΨΥΧΗ, ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΚΑΚΙΤΣΗ, ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ «ΦΑΡΟΣ», ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΑΚΗ,  «ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ» και ΡΕΝΑ ΚΟΡΑΚΗ οι οποίες θα αναδείξουν τα τοπικά προϊόντα προσφέροντας  γλυκίσματα, βυσσινάδα, υποβρύχιο μαστίχας, λικέρ μαστίχας, ούζο κλπ. Επίσης ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές που έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν στην υποδοχή και τους ευχαριστούμε πολύ.

“Είναι πολύ σημαντικό που για αυτήν την δράση ενώνουν τις δυνάμεις τους Ιδιώτες, Σύλλογοι/Φορείς, Επαγγελματίες και Εταιρείες ώστε να επιτευχθεί ένα καλό και ουσιαστικό αποτέλεσμα , είναι μία αρχή και ευελπιστούμε να γίνουν και άλλες μελλοντικές δράσεις με γνώμονα την καλή τουριστική προβολή της Χίου με την συμμετοχή και περισσοτέρων επαγγελματιών”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων.

Περισσότερα Νέα

Διήμερο εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια της Χιακής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης

Συμπληρώθηκαν 50 χρόνια, από την Άνοιξη του 1974, χρονολογία ίδρυσης της μεγαλύτερης οργάνωσης Χίων της...

Έκκληση της ΔΕΥΑΧ για προσοχή στο νερό λόγω αυξημένης ζήτησης

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΧ: Λόγω του καύσωνα , των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών και της τουριστικής κίνησης, η...

Χίος: Πένθιμα θα χτυπήσουν οι καμπάνες για την «μαύρη» επέτειο της Κύπρου

Η Ἱερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν, μέ τήν εὐκαιρία τῶν ἐπετειακῶν ἐκδηλώσεων γιά τήν...