Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020
16 C
Chios

Social

Ενημέρωση των Διευθυντών των σχολείων για τα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού

Απο τον Ιατρικό Σύλλογο και για τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ

Χθες Τετάρτη 23/9/2020 με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Χίου και την συμβολή των Διευθυντών Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης κυρίων Αριστείδη Κελεπερτζή και Αιμιλιανού Ευαγγελινού πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες στους Διευθυντές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Χίου με στόχο την καλύτερη κατανόηση και εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ σχετικά με τα μέτρα πρόληψης της πανδημίας COVID-19 στο σχολικό περιβάλλον.

Κοινή υπήρξε η διαπίστωση πως η συνέχιση της λειτουργίας των σχολείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας –που αναμένεται ότι θα συνεχιστεί κατά τους επόμενους μήνες– είναι εξαιρετικά σημαντική. Η πλήρης λειτουργία του σχολείου είναι σημαντική και για τους εργαζόμενους γονείς που έτσι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία. Η ασφαλής λειτουργία των σχολείων έχει θεμελιώδη σημασία, ώστε να προληφθεί κατά το δυνατόν η διασπορά του ιού στον χώρο των σχολείων. Εξαιρετικά σημαντικό είναι επίσης, στη περίπτωση που υπάρξουν κρούσματα σε μια σχολική μονάδα, να περιχαρακωθεί η διασπορά ώστε να μειώσει τον αριθμό δευτερογενών κρουσμάτων ιδιαίτερα σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Βέβαιο είναι ότι το άνοιγμα των σχολείων θα συνοδευτεί με προβλήματα. Ήδη υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις αναστολής λειτουργίας τάξεων ή και σχολικών μονάδων πανελλαδικά.

Παρόλα αυτά από τα αποτελέσματα διερεύνησης περιστατικών που ανιχνεύθηκαν σε σχολικό περιβάλλον, προκύπτει ότι η μετάδοση της νόσου μεταξύ των παιδιών και από παιδιά σε ενήλικες είναι μάλλον ασυνήθης και συνεπώς, με την προϋπόθεση της συστηματικής εφαρμογής των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης, οι εκπαιδευτικές μονάδες δεν αποτελούν περιβάλλον με αυξημένη δυναμική διασποράς του ιού σε σχέση με ανάλογους χώρους κοινωνικής δραστηριότητας των παιδιών. Από το σύνολο των εκπαιδευτικών τέλος επισημάνθηκαν πληθώρα προβλημάτων, όπως οι σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά μέσα καθώς και η ανάγκη εκπαίδευσης του προσωπικού καθαριότητας, για τα οποία ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου δεσμεύεται στην ανάληψη δράσεων ώστε να βοηθήσει στην από κοινού προσπάθεια για την επίλυσή τους.

Περισσότερα Νέα

Αντιδρούν για τον βιολογικό στις «Αμμουδάρες» οι κάτοικοι της Βολισσού

Την έντονη δυσαρέσκειά της για τη στάση της ΔΕΥΑΧ να εμμείνει στην απόφασή της για...

Όλο το Νοέμβρη οι εγγραφές στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

H Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Χίου, ανακοινώνει ότι καθ΄όλη τη διάρκεια του μήνα Νοεμβρίου θα γίνονται...

Συναντήθηκε με τον Κυνοφιλικό Όμιλο Χίου ο Δήμαρχος

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κυνoφιλικού Ομίλου Χίου , Χρήστο Γεραζούνη και το Γραμματέα, Περικλή...