Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
17 C
Chios

Social

Ενάντια στην ηλεκτρονική ψηφοφορία για τους αιρετούς εκπαίδευσης η ΕΛΜΕ Χίου

Με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χίου δηλώνει την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο διεξαγωγής των εκλογών των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων του εκπαιδευτικού προσωπικού και του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης με ηλεκτρονικό τρόπο, ξεκαθαρίζοντας ότι η ομοσπονδία της δεν πρόκειται να εφαρμόσει τέτοια απόφαση.

Αφορμή η σχετική τροπολογία που κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως, στις 24 Σεπτεμβρίου 2020,  αιφνιδιαστικά στη Βουλή για ψήφιση.

«Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποδεχτούμε διαδικασίες συρρίκνωσης του συνδικαλιστικού κινήματος μέσα από ηλεκτρονικές ψηφοφορίες του καναπέ, που ανοίγουν τον δρόμο για νοθεία και αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Τα συνδικάτα έχουν τις δικές τους διαδικασίες, για την εκλογή των οργάνων τους και δηλώνουμε ότι είτε ψηφιστεί είτε όχι η τροπολογία, η ομοσπονδία μας δεν πρόκειται να την εφαρμόσει.

Εμμένουμε στο πάγιο αίτημα του κλάδου για διενέργεια των εν λόγω εκλογών με ευθύνη των συνδικαλιστικών οργάνων (ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ) και όχι της διοίκησης σε εργάσιμη ημέρα, και όχι Σάββατο, με τα σχολεία σε λειτουργία», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χίου.

Περισσότερα Νέα

2 νέα κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

2 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα Πέμπτη 29/10 για την Π.Ε. Χίου. Αναλυτικά ο...

Κορονοϊός (29/10): Στα 1.211 τα νέα κρούσματα – 114 διασωληνωμένοι και 12 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1211 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 35 εντοπίστηκαν...

Πρώτη σε κρούσματα στο Βόρειο Αιγαίο τον Οκτώβρη η Χίος

Αρνητική πρωτιά για τη Χίο σε κρούσματα κορονοϊού τον τρέχοντα μήνα καθώς, σύμφωνα με τα...