Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
23 C
Chios

Social

Ένα αληθινό «περιβόλι» για τα Άτομα με Αναπηρία στον Κοφινά (pics & vid)

Σε ένα πραγματικό «περιβόλι» για τα άτομα με αναπηρία έχει μετατραπεί το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ «Περιβόλι» του Δήμου Χίου, στο οποίο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης.

Πλέον οι 30 ωφελούμενοι και οι εργαζόμενοι του Κέντρου  λειτουργούν και δημιουργούν σε σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις, που περιλαμβάνουν από αίθουσες για τα εργαστήρια μέχρι γυμναστήριο και δωμάτιο χαλάρωσης ενώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ αγοράστηκε και ένα υπερσύγχρονο όχημα για την μεταφορά των παιδιών.

«Το έργο ολοκληρώθηκε πέρσι μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα και πλέον δίνεται η δυνατότητα σε παιδιά να βρίσκονται σε ένα κατάλληλο περιβάλλον και να περνάνε δημιουργικά το χρόνο τους» ανέφερε ο αντιδήμαρχος πρόνοιας Γ.Πατεριμός.

Την ικανοποίηση τους αφενός για την ανακαίνιση του κτηρίου και αφετέρου για τη συνεργασία που υπάρχει πλέον με το Δήμο Χίου που έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν ξεπεραστεί τα εμπόδια στη λειτουργία του Κέντρου εκφράζουν και οι εργαζόμενοι.

Όπως λέει η κ.Ελένη Ποδιά μετά από χρόνια προσπαθειών έχει εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του κέντρου στο οποίο υλοποιούνται πέντε συνολικά εργαστήρια ενώ παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική. Μάλιστα τις επόμενες μέρες αναμένεται να δημοσιευτεί η πρόσκληση για την εγγραφή νέων ωφελούμενων.

Περισσότερα Νέα

Το πρόγραμμα των τελευταίων ψεκασμών για τον δάκο της ελιάς

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Χίου, γνωρίζει ότι από τις 23/09/2020 ημέρα Τετάρτη,...

Λιτή αλλά και κατανυκτική μνήμη Μικρασίας στον Άγιο Χαράλαμπο Βαρβασίου

Με ένα διαφορετικό, λιτό και σεμνό λόγω των μέτρων ασφαλείας για την πανδημία αλλά κατανυκτικό...

Ενεργοποιείται από σήμερα η νέα υπηρεσία ηλεκτρονικής δήλωσης παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων

Ξεκινάει από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:00 η λειτουργία νέας υπηρεσίας ηλεκτρονικής δήλωσης...