Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020
22 C
Chios

Social

«Εμπρησμός από πρόθεση η χθεσινή πυρκαγιά στους Βαβύλους» (vid)

Για εμπρησμό και μάλιστα από πρόθεση μιλά η πυροσβεστική υπηρεσία αναφορικά με την χθεσινή πυρκαγιά στους Βαβύλους  η οποία έκανε στάχτη περίπου 200 στρέμματα και απείλησε χωριά.

Ο διοικητής της πυροσβεστικής Γ.Βουράκης ήταν ξεκάθαρος στις δηλώσεις του επισημαίνοντας ότι υπήρχαν σχεδόν 3 ταυτόχρονες εστίες πυρκαγιάς  σε ένα σημείο μακριά από το hotspot της ΒΙΑΛ, στο οποίο μάλιστα δεν υπάρχει ιδιαίτερη δραστηριότητα από μετανάστες. «Συνήθως οι μετανάστες απ΄ όπου περνάνε αφήνουν σκουπίδια, μπουκάλια κλπ. κάτι που δεν υπάρχει στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά» είπε ο κ. Βουράκης, τονίζοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Το σημαντικό που θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι μετά το χθεσινό περιστατικό είναι η αναγκαιότητα να γίνουν οι καθαρισμοί των χωραφιών που μειώνουν τον κίνδυνο εξάπλωσης της πυρκαγιάς ενώ εξήρε τη συνεργατική στάση των κατοίκων των Βαβύλων.

Αναφορικά με τις φωνές που ζητάνε τη δημιουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στα Καμπόχωρα ο διοικητής θεωρεί ότι δεν υπάρχει άμεσα τέτοια ανάγκη με δεδομένο ότι η πυροσβεστική υπηρεσία είναι μόλις 3 χλμ μακριά ενώ σε καθημερινή βάση περιπολούν στην περιοχή τουλάχιστον 2 οχήματα. «Ζητάμε ενισχύσεις σε προσωπικό όμως δεν υπάρχει λόγος να γίνει κλιμάκιο στα Καμπόχωρα» λέει χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χθεσινή πυρκαγιά στους Βαβύλους έκανε στάχτη περίπου 200 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης με την άμεση κινητοποίηση όλων και κυρίως των εναέριων μέσων να συντελούν στην επιτυχή έκβαση του περιστατικού.

Περισσότερα Νέα

«Το Χρήμα στο Λαιμό σας» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαγκάδας «Η Κυδιάντα»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγκάδας «Η Κυδιάντα» παρουσιάζει την παράσταση «Το Χρήμα στο Λαιμό σας». Πρόκειται για...

Δυο παραστάσεις στο Ζυγομαλάδικο για το «… 2 μέτρα από τον Μισισιπή στην Αλάσκα και άλλες ιστορίες εγκλεισμού…»

Η  θεατρική ομάδα της ΠΕΚΕΒ θα πραγματοποιήσει δύο παραστάσεις  την Δευτέρα 10 Αυγούστου στις 20:30...

Αναλαμβάνει τα χρέη των σχολείων προς τη ΔΕΥΑΧ ο Δήμος Χίου (vid)

Για μια προσπάθεια νοικοκυρέματος των οικονομικών των σχολείων της Χίου με εύρεση μόνιμης λύσης έκανε...