Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020
28 C
Chios

Social

Ελπίδες για τουρισμό από τη Βόρειο Ελλάδα λόγω και της ακτοπλοϊκής σύνδεσης (vid)

Στον εσωτερικό τουρισμό και ιδίως στους επισκέπτες από τη Βόρειο Ελλάδα επενδύει τουριστικά το Βόρειο Αιγαίο με τις ενέργειες Δήμου και Περιφέρειας να επικεντρώνονται στην προβολή των νησιών μας στην αγορά της Θεσσαλονίκης και των περιοχών της Μακεδονίας και της Θράκης.

Όπως λέει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Χίου, Κώστας Βεργίνας, το γεγονός της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Καβάλα αλλά και η γραμμή που αναμένεται εντός της θερινής περιόδου ανάμεσα στα νησιά μας και τη Θεσσαλονίκη είναι ο βασικός λόγος που η Περιφέρεια ξεκινά την προβολή της εκεί.

«Το Υπουργείο τουρισμού εκτιμά ότι φέτος θα έχουμε 1εκατομμύριο διανυκτερεύσεις από τουρίστες του εσωτερικού και σε αυτή την  πίτα στοχεύουμε και εμείς για τη Χίο» ανέφερε ο κ. Βεργίνας.

Τέλος αναφορικά με την αγορά της Τουρκίας ο κ. Βεργίνας απάντησε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το εάν και πότε θα ανοίξει το τελωνείο, γεγονός που σημαίνει ότι φέτος το νησί δεν μπορεί να περιμένει και να βασιστεί στον τουρισμό από  τη γειτονική χώρα, μιας και εκτός από τα προβλήματα του κορονοϊού είναι σημαντικά και τα προβλήματα της τουρκικής οικονομίας.

Περισσότερα Νέα

Φωτιά στο ΚΥΤ Σάμου (vid)

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 20.30 σε δασική έκταση σε μικρή απόσταση από το Κέντρο...

2,9 εκατομμύρια για νοίκια στον Καρά Τεπέ μέχρι το… 2025

Το ποσό των 2.9 εκατομμυρίων ευρώ μόνο για ενοικίαση εκτάσεων ξερής και εγκαταλειμμένης γης στον...

Συνελήφθη και ο έκτος για τον εμπρησμό στη Μόρια

Συνελήφθη και ο έκτος κατηγορούμενος για τον εμπρησμό του καταυλισμού της Μόριας. Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για...