Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
14 C
Chios

Social

Ελπίδες για τουρισμό από τη Βόρειο Ελλάδα λόγω και της ακτοπλοϊκής σύνδεσης (vid)

Στον εσωτερικό τουρισμό και ιδίως στους επισκέπτες από τη Βόρειο Ελλάδα επενδύει τουριστικά το Βόρειο Αιγαίο με τις ενέργειες Δήμου και Περιφέρειας να επικεντρώνονται στην προβολή των νησιών μας στην αγορά της Θεσσαλονίκης και των περιοχών της Μακεδονίας και της Θράκης.

Όπως λέει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Χίου, Κώστας Βεργίνας, το γεγονός της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Καβάλα αλλά και η γραμμή που αναμένεται εντός της θερινής περιόδου ανάμεσα στα νησιά μας και τη Θεσσαλονίκη είναι ο βασικός λόγος που η Περιφέρεια ξεκινά την προβολή της εκεί.

«Το Υπουργείο τουρισμού εκτιμά ότι φέτος θα έχουμε 1εκατομμύριο διανυκτερεύσεις από τουρίστες του εσωτερικού και σε αυτή την  πίτα στοχεύουμε και εμείς για τη Χίο» ανέφερε ο κ. Βεργίνας.

Τέλος αναφορικά με την αγορά της Τουρκίας ο κ. Βεργίνας απάντησε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το εάν και πότε θα ανοίξει το τελωνείο, γεγονός που σημαίνει ότι φέτος το νησί δεν μπορεί να περιμένει και να βασιστεί στον τουρισμό από  τη γειτονική χώρα, μιας και εκτός από τα προβλήματα του κορονοϊού είναι σημαντικά και τα προβλήματα της τουρκικής οικονομίας.

Περισσότερα Νέα

Χίος, Λέσβος, Μαλακάσα. Ποιος είναι ο κοινός παρανομαστής;

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα: Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιλογές του κ. Μηταράκη...

Ανταρσία στο Αιγαίο: Γιατί καταψηφίσαμε την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος της Περιφέρειας

Η παράταξη μας καταψήφισε την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου, κατά την...

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε πληρώνονται οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που επαναλειτουργούν

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα που θα ισχύσει για την υποβολή των δηλώσεων εργαζομένων και εργοδοτών στο...