Social

ΕΛΜΕ: Μέσα Νοεμβρίου και υπάρχουν ακόμα σχολεία που κάνουν 4ωρα λόγω των κενών (vid)

6.440 χαμένες ώρες μαθημάτων λόγω των κενών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Στο πλευρό των μαθητών ήταν οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με την ΟΛΜΕ να προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας.

Συμφώνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μ.Μικέδη είναι η πρώτη φορά, μετά από χρόνια,  που υπάρχουν ακόμα 35 κενά καθηγητών, δυο μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας των σχολείων.

«Έχουν χαθεί 6.440 ώρες μαθημάτων» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι αρκετά από αυτά τα μαθήματα είναι κατευθύνσεων. Είναι ενδεικτικό, όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ, ότι  υπάρχει σχολείο στη Χίο όπου τα παιδιά έχουν κάνει μόλις 2 ώρες μαθηματικά ενώ σε αρκετά σχολεία δεν έχει βγει ακόμα το εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

Επιπλέον φαίνεται ότι το Υπουργείο ενδιαφέρεται περισσότερο για τις δράσεις και τα προγράμματα και όχι για τα μαθήματα με αποτέλεσμα να χάνονται ώρες που δύσκολα αναπληρώνονται.  «Πρέπει άμεσα να καλυφθούν τα κενά και να υπάρξει μέριμνα για την δημόσια παιδεία» ανέφερε και ο Π.Νικήτας από την ΑΔΕΔΥ ενώ  Κ.Καρατζάς μίλησε και για τα κτηριακά προβλήματα των σχολείων.

Περισσότερα Νέα

Δημοτικό Σχολείο Ερειθιανής: Ολοκληρώνονται οι μελέτες, ανοιχτό το ενδεχόμενο δωρεάς για την επισκευή του (vid)

Εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στο Δήμο Χίου και την Αναπτυξιακή εταιρεία για την ολοκλήρωση...

Ένα βήμα πριν την δημοπράτηση η επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Θυμιανών (vid)

Τους λόγους για τους οποίους καθυστερεί η δημοπράτηση της επέκτασης του Δημοτικού Σχολείου των Θυμιανών...

Πρόγραμμα στειρώσεων γατών από τον Δήμο Χίου (vid)

Ξεκινά την Δευτέρα το πρόγραμμα στειρώσεων του Δήμου Χίου, συνολικής αξίας 17.000€. Σύμφωνα με τον...