Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
26 C
Chios

Social

ΕΛΜΕ Χίου: Μειώθηκαν οι αποσπάσεις, σοβαρά προβλήματα στελέχωσης στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Σοβαρά προβλήματα έγκαιρης στελέχωσης αντιμετωπίζουν στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, θέμα που αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χίου.

Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας βασίζονται στη λειτουργία τους κυρίως στις αποσπάσεις μονίμων εκπαιδευτικών. Ωστόσο, ο αριθμός των αποσπασμένων μειώθηκε κατά 100 εκπαιδευτικούς, εξέλιξη που δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των ΣΔΕ με την ΕΛΜΕ Χίου να ζητά άμεσα συμπληρωματικές αποσπάσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χίου:

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για άλλη μια χρονιά αντιμετωπίζουν προβλήματα στην έγκαιρη στελέχωση τους, καθώς είναι  δραματική  η μείωση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε αυτά. Τα σχολεία αυτά πραγματικά βιώνουν την απαξίωση κάτι που είναι σε πλήρη αντίθεση με το σπουδαίο κοινωνικό έργο που προσφέρουν. Τα ΣΔΕ δεν έχουν οργανικές θέσεις και η λειτουργία τους βασίζεται κυρίως στις αποσπάσεις μονίμων εκπαιδευτικών που γίνονται κάθε χρόνο, καθώς και στις προσλήψεις ωρομισθίων.

Οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα Σ.Δ.Ε. ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 28 Αυγούστου, με καθυστέρηση τριών εβδομάδων αφότου ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης στις 31 Ιουλίου. Ο αριθμός των αποσπασμένων μειώθηκε φέτος κατά 100 εκπαιδευτικούς!

Πρόκειται για μια πολύ αρνητική εξέλιξη στα πλαίσια των περικοπών της  κυβερνητικής  πολιτικής που θα δυσχεράνει σημαντικά τη στελέχωση τους αλλά και το δικαίωμα στη γνώση για τους φοιτούντες σε αυτά.

Στην πρόσκληση για κάλυψη θέσεων στα Σ.Δ.Ε. που δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουνίου (Κ1/81846) καλούνταν εκπαιδευτικοί 10 ειδικοτήτων να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να αποσπαστούν για το σχολικό έτος 2020-21.Στο κεφάλαιο «Διαδικασία επιλογής εκπαιδευτικών» της παραπάνω προκήρυξης αναφέρεται:

«Ο αριθμός των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών εξαρτάται από τον αριθμό των τμημάτων σε κάθε Σ.Δ.Ε. και τις ανάγκες κάθε σχολείου», μια διαδικασία που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα έτη.

Αντίθετα, στην φετινή απόφαση οι εκπαιδευτικοί που αποσπάστηκαν είναι στην συντριπτική πλειοψηφία φιλόλογοι και μαθηματικοί, δύο τον αριθμό για κάθε Σ.Δ.Ε., είτε πρόκειται για σχολείο με 6, με 5, με 4 ή με 3 τμήματα!

Οι εκπαιδευτικοί των υπόλοιπων ειδικοτήτων που υπέβαλαν αίτηση και συγκέντρωναν όλα τα απαραίτητα προσόντα, παρέμειναν εγκλωβισμένοι για τρεις εβδομάδες μέχρι την τελευταία στιγμή, χωρίς να έχουν καμιά ενημέρωση για την διαδικασία επιλογής που τελικά ακολουθήθηκε και ενώ οι άλλου τύπου αποσπάσεις τις οποίες θα ενδιαφέρονταν να αιτηθούν έχουν πλέον ολοκληρωθεί στο τέλος του Αυγούστου.

Με βάση τα παραπάνω, απαιτούμε να γίνουν άμεσα συμπληρωματικές αποσπάσεις , ανάλογα με τον αριθμό τμημάτων του κάθε Σ.Δ.Ε. στελεχώνοντας έγκαιρα τα σχολεία με το απαραίτητο προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία αυτών των τόσο ευαίσθητων σχολικών μονάδων.

Περισσότερα Νέα

Τέλος Σεπτεμβρίου παραδίδονται 6 παιδικές χαρές

Στο τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να παραδοθούν 6 υπό ανάπλαση παιδικές χαρές, συγκεκριμένα στο σχολείο της...

Συνελήφθη για επικίνδυνους ελιγμούς με φορτηγό Ι.Χ.

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού κατηγορούμενου για το αδίκημα της επικίνδυνης οδήγησης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος...

Στην ηλεκτρονική εποχή εξυπηρέτησης η ΔΕΥΑΧ (vid)

Στην ηλεκτρονική εποχή εξυπηρέτησης των καταναλωτών μπαίνει και η ΔΕΥΑΧ,η οποία πλέον προσφέρει τη δυνατότητα...