Social

Εκδήλωση για την γαστρονομία με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η γαστρονομία αποτελεί βασικό συστατικό του τουριστικού προϊόντος των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής τους προωθούνται και τα τοπικά προϊόντα.

Με αυτό το σκεπτικό, κατά την συμμετοχή της Περιφέρειας Β. Αιγαίου στην έκθεση ATHENS INTERNATIONAL TOURISM & CULTURE EXPO 2023 που  θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 6 έως 8 Δεκεμβρίου, οργανώνεται εκδήλωση για τη γαστρονομία και τα προϊόντα των νησιών μας, την οποία θα επιμεληθεί και θα παρουσιάσει η σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 στο περίπτερο της Π.Β.Α. με προσκεκλημένους τους πάνω από 100 διεθνείς buyers (tour operators, τουριστικά πρακτορεία) της έκθεσης αλλά και Έλληνες δημοσιογράφους.

Την επιμέλεια και παρουσίαση όλης της εκδήλωσης θα έχει η τηλεοπτική σεφ και παρουσιάστρια δημοφιλών εκπομπών μαγειρικής κ. Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η οποία  θα παρουσιάσει τα παραδοσιακά διατροφικά προϊόντα των νησιών της Π.Β.Α., καθώς και χαρακτηριστικά παραδοσιακά πιάτα που βασίζονται σε τοπικά προϊόντα των νησιών.

Η εκδήλωση θα προβληθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί η κ. Μπαρμπαρίγου, με σκοπό την ανάδειξη τοπικών προϊόντων και προβολή στο ευρύ κοινό των παραδοσιακών συνταγών των νησιών.

Περισσότερα Νέα

Δημοτικό Σχολείο Ερειθιανής: Ολοκληρώνονται οι μελέτες, ανοιχτό το ενδεχόμενο δωρεάς για την επισκευή του (vid)

Εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στο Δήμο Χίου και την Αναπτυξιακή εταιρεία για την ολοκλήρωση...

Ένα βήμα πριν την δημοπράτηση η επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Θυμιανών (vid)

Τους λόγους για τους οποίους καθυστερεί η δημοπράτηση της επέκτασης του Δημοτικού Σχολείου των Θυμιανών...

Πρόγραμμα στειρώσεων γατών από τον Δήμο Χίου (vid)

Ξεκινά την Δευτέρα το πρόγραμμα στειρώσεων του Δήμου Χίου, συνολικής αξίας 17.000€. Σύμφωνα με τον...