Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
12 C
Chios

Social

«Εισαγόμενα τα κρούσματα κορονοϊού στη Χίο – Αύξηση των ελέγχων στο λιμάνι του Πειραιά» (vid)

«Λογική η ανησυχία όχι όμως πανικός», ανέφερε ο Π.Βρουλής που σημείωσε ότι «αν η Χίος μπει στο κόκκινο θα σταματήσει να είναι στην τελευταία μοίρα των εμβολίων»

Την κατάσταση γύρω από την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στη Χίο σκιαγράφησε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Παντελής Βρουλής, που σημείωσε ότι η άνοδος αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο σε εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Βρουλής ανέφερε ότι αρχικά τα κρούσματα παρουσιάστηκαν στον στρατό και ακολούθως, στο super market, άτομα από την Αθήνα είχαν έρθει στο κατάστημα της Χίου για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας επεσήμανε ότι θα υπάρξει προσπάθεια για περαιτέρω ελέγχους στις πύλες εισόδου, ειδικά στο λιμάνι του Πειραιά όπου αναμένεται να σταλεί επιστολή προς τον Χιώτη Λιμενάρχη Πειραιά, Γ.Σκανδάλη, προκειμένου, εφόσον μπορεί, να εφαρμοστεί αυστηρός έλεγχος με την παρουσία του ΕΟΔΥ σε όσους μπαίνουν στο πλοίο για Χίο.

Όσον αφορά τα κρούσματα σε μαθητές στο 6ο Δημοτικό Σχολείο και στο Μουσικό Σχολείο, οι εκπαιδευτικοί οδηγούνται στο Νοσοκομείο για τη διενέργεια τεστ και εφόσον χρειαστεί θα υποβληθούν σε τεστ μαθητές.

Ο κ.Βρουλής, παράλληλα, χαρακτήρισε λογική την ανησυχία του κόσμου για την αύξηση των κρουσμάτων με δεδομένο ότι η Χίος για μεγάλο διάστημα είχε σχεδόν μηδενικά κρούσματα κορονοϊού όμως συνέστησε ηρεμία και τήρηση των κανόνων δίχως να θεωρεί απαραίτητα κακό το να περάσει η Χίος σε «κόκκινη» περιοχή καθώς, όπως δήλωσε, «αυτό θα οδηγήσει σε μαζικότερη αποστολή εμβολίων στο νησί μας καθώς έχουμε αφεθεί σε τελευταία μοίρα στην παράδοση εμβολίων».

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (11/4): 11 νέα κρούσματα στη Χίο

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.718,...

80χρονος νεκρός έπειτα από πτώση από 4 μέτρα

Τραγικό θάνατο βρήκε 80χρονος συμπολίτης την Κυριακή καθώς έπεσε από ύψος 4 μέτρων. Ο άτυχος άνδρας...

«Επανεκκίνηση για όλους» ζητούν οι Σύλλογοι Εστίασης Ελλάδος

«Όλοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία επανεκκίνησης ύστερα από 7 μήνες με κλειστές τις...