Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020
28 C
Chios

Social

Εικόνα «νοσοκομείου» στα ξενοδοχεία που επαναλειτουργούν από σήμερα (vid)

Μια μέρα πριν την επαναλειτουργία τους ενημερώθηκαν οι ξενοδόχοι για τα πρωτόκολλα βάσει των οποίων θα λειτουργούν από σήμερα τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, με τα μέτρα και στη συγκεκριμένη περίπτωση να είναι ιδιαίτερα αυστηρά.

Ξενοδόχοι και εργαζόμενοι θα πρέπει να μπουν σε μια νέα καθημερινότητα με τους εργαζόμενους μάλιστα να πρέπει υποχρεωτικά να «περάσουν» από ειδική εκπαίδευση.

Αυτή εξάλλου θα είναι μια από τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του ειδικού σήματος πιστοποίησης που φέρει τον τίτλο “Health First” και το οποίο θα είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων που θα λειτουργήσουν κατά το έτος 2020.

 Όπως λέει ο Διευθυντής του ξενοδοχείου «Χανδρής» Γ.Νέος, τα ξενοδοχεία πλέον μετατρέπονται σε «νοσοκομεία», με δεδομένο ότι αλλάζει πλήρως ο τρόπος  λειτουργία τόσο στους κοινόχρηστους χώρους και τα εστιατόρια όσο και στα δωμάτια.

Είναι ενδεικτικό ότι κάθε δωμάτιο θα πρέπει να μένει μια μέρα «άδειο» πριν μπουν οι νέοι επισκέπτες.

«Τα μέτρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση, ανεβαίνει ωστόσο το κόστος τόσο για τα λειτουργικά έξοδα όσο και για το προσωπικό» αναφέρει ο κ. Νέος επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει τρόπους για να στηρίξει τη λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων επισημαίνοντας παράλληλα ότι μέχρι στιγμής το τοπίο είναι θολό για το τι ισχύει για τις δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων.

Αναφορικά τέλος με τις κρατήσεις για τουρισμό αυτές είναι μηδενικές προς το παρόν, ενώ η όποια κίνηση υπάρχει για τον Ιούνιο είναι από εμπορικούς αντιπροσώπους και εργαζόμενους σε δομές και σώματα ασφάλειας.

Περισσότερα Νέα

Με επιτυχία η εκδρομή της Ένωσης Ομογενών Χίου στα Ψαρά

Η Ένωση Ομογενών Χίου διοργάνωσε με επιτυχία ημερήσια εκδρομή στα Ψαρά το Σάββατο 1η Αυγούστου...

Ν.Νύκτας: «Η Χίος θα λειτουργεί καλύτερα αν διασπαστεί ο ενιαίος Δήμος» (vid)

Το θέμα της διάσπασης του ενιαίου Δήμου Χίου εισάγει με συνέντευξή του στην «Πατρίδα» ο...

Συνεχίζονται τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία στα ΚΥΤ και την τουριστική σύνδεση με Τουρκία (vid)

Παράταση μέχρι τέλος Αυγούστου δόθηκε στον περιορισμό κυκλοφορίας των διαμενόντων στα ΚΥΤ με τον Αντιπεριφερειάρχη...