Κυριακή, 11 Απριλίου 2021
14 C
Chios

Social

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την πεζοπορική διαδρομή από τα Αγιάσματα στο Λιθί (vid)

Το πράσινο φως για την χρηματοδότηση με 600.000€ του έργου που αφορά την ενιαία πεζοπορική διαδρομή των 92 χιλιομέτρων έλαβε η Περιφερειακή Ενότητα της Χίου από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή.

Όπως  είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Μπουγδάνος πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα βάλει τη Χίο στο χάρτη του περιπατητικού τουρισμού, με δεδομένο ότι θα είναι μια από τις μεγαλύτερες διαδρομές πανελλαδικά και ευρωπαϊκά ενώ για την υλοποίησή του θα υπάρξει συνεργασία με τους “φίλους των μονοπατιών”.

Μάλιστα η διαδρομή από τα Αγιάσματα μέχρι το Λιθί προβλέπει 8 διανυκτερεύσεις συμβάλλοντας στην αναβάθμιση και ανάπτυξη των χωριών μέσω του εναλλακτικού τουρισμού.

«Η πεζοπορική διαδρομή θα αποτελέσει το βασικό άξονα του δικτύου πεζοπορικών διαδρομών που σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες και ήδη αναδειχθείσες διαδρομές της Περιφερειακής Ενότητας Χίου θα αποτελέσουν το εργαλείο ανάπτυξης για τον εναλλακτικό τουρισμό ώστε η περιοχή να αποτελέσει πόλο έλξης όλο και περισσότερων επισκεπτών» είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Μπουγδάνος.

Στα πλαίσια του έργου θα γίνουν εργασίες βελτίωσης και σήμανσης του μονοπατιού καθώς και δημιουργία σταθμών με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους 8 μήνες από την έναρξή του.

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (11/4): 11 νέα κρούσματα στη Χίο

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.718,...

80χρονος νεκρός έπειτα από πτώση από 4 μέτρα

Τραγικό θάνατο βρήκε 80χρονος συμπολίτης την Κυριακή καθώς έπεσε από ύψος 4 μέτρων. Ο άτυχος άνδρας...

«Επανεκκίνηση για όλους» ζητούν οι Σύλλογοι Εστίασης Ελλάδος

«Όλοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία επανεκκίνησης ύστερα από 7 μήνες με κλειστές τις...