Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
8 C
Chios

Social

Έδωσαν αίμα για την παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία (vid)

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ Βορείου Αιγαίου διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία σε Χίο, Σάμο, Μυτιλήνη και Λήμνο.

Στη Χίο η δράση έγινε στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, με την Πρόεδρο τη Ομοσπονδίας Σ. Μιχάλα να μιλά για μια δράση ουσιαστική αλλά και συμβολική  με στόχο να στηριχτεί όλη η κοινωνία.   Η ίδια ευχαρίστησε όλα τα στελέχη των σταθμών αιμοδοσίας στα νησιά που συνέβαλαν στην υλοποίηση της δράσης και ανέφερε οτι  αυτή θα συνεχιστεί στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας μας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

 Για μια σημαντική προσφορά μίλησε από την πλευρά της και η γιατρός της αιμοδοσίας Μ. Παναγιωτέλη, τονίζοντας ότι οι ανάγκες σε αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες αυτή την περίοδο.  «Οι συνθήκες είναι απόλυτα ασφαλείς στο σταθμό αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου και μπορούν άφοβα οι αιμοδότες να προσέρχονται» είπε η κ. Παναγιωτέλη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της Άννας Σωτηρίου, προϊσταμένη της αιμοδοσίας, η οποία ανέφερε ότι η ανταπόκριση στη σημερινή αιμοδοσία όπως και καθημερινά είναι ικανοποιητική, ωστόσο οι ανάγκες καταγράφονται ιδιαίτερα αυξημένες σε πανελλαδικό επίπεδο.

Μάλιστα οι υπεύθυνοι της αιμοδοσίας εξετάζουν το ενδεχόμενο να αυξήσουν τις εξωτερικές δράσεις ώστε να μπορεί ο κόσμος να προσέρχεται με μεγαλύτερη ευκολία.

Όσον αφορά την επόμενη προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία αυτή θα γίνει στην Καλαμωτή την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου.

Περισσότερα Νέα

«Ο Στ.Κάρμαντζης έχει ιστορικό χρέος να μην καταδικάσει τη Χίο σε μονιμοποίηση του μεταναστευτικού» (vid)

Για μεταστροφή της στάσης του Δημάρχου Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, υπέρ της νέας δομής στη Χίο...

«Υπεύθυνη στάση η μη δημιουργία δομής στα ακριτικά νησιά μας» (vid)

«Και επισήμως ο Δήμαρχος συντάχθηκε με τον Υπουργό στην καταστροφική πολιτική του  για το μεταναστευτικό»...

Ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, με ταμειακό υπόλοιπο που ξεπερνά τα 10 εκ.€ (vid)

Την Παρασκευή συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του Δήμου Χίου, τον οποίο θα εισηγηθεί...