Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020
8.3 C
Chios

Social

«Έχω πάψει να ελπίζω, δίνω μια ευκαιρία σε όσα μας εξαγγέλθηκαν» (vid)

Ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης, εξερχόμενος από τη σύσκεψη στο Μαξίμου δήλωσε πως έχει πάψει να ελπίζει όλα όσα προαναγγέλλονται για τα νησιά του Β.Αιγαίου παρόλα αυτά «δίνω μια ευκαιρία ακόμα για να δω».

Όσον αφορά τη σύσκεψη, ανέφερε πως η κυβέρνηση δεσμεύθηκε μέσα στις επόμενες 5 μέρες να δείξει με απτό τρόπο πως πραγματοποιείται η αποσυμφόρηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου από πρόσφυγες και μετανάστες ενώ θα ενισχυθούν υπηρεσίες όπως το ΕΚΑΒ.

Σχετικά με τις νέες κλειστές δομές, ο κ.Μουτζούρης σημείωσε πως δεν έγινε κάποια συζήτηση.

 

 «Δεν ακούσαμε αυτά που θέλαμε για τις κλειστές δομές»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, μετά την σύσκεψη Περιφερειάρχη και Δημάρχων στο Μαξίμου, μιλώντας στην κάμερα της «Πατρίδας» ανέφερε πως «από τις δηλώσεις ακούσαμε ότι θα πάρουν μέτρα με έμφαση στην τροπολογία για έλεγχο ΜΚΟ. Δεν είναι αμελητέο αλλά δεν ακούσαμε αυτά που θέλαμε για κλειστές δομές, μένουμε στο ψήφισμά μας, σε αυτό θα μείνουμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας», ενώ σημείωσε πως η κυβέρνηση δεσμεύθηκε αποσυμφόρηση αλλά υπάρχουν κενά ακόμα προκειμένου να οικοδομηθεί σχέση εμπιστοσύνης.

Όσον αφορά τις κλειστές δομές, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου τόνισε πως με βάση τις δηλώσεις Ν.Μηταράκη, η κυβέρνηση εμμένει στις κλειστές δομές όχι όμως και στον αριθμό τους που είναι υπό σκέψη.

Παράλληλα, εξέφρασε την προσωπική του άποψη αλλά και του Περιφερειάρχη πως «σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε τις κλειστές δομές, μένουμε στις αποφάσεις του Περ. Συμβουλίου, θα δεχθούμε μια μικρή δομή για ταυτοποίηση και επαναπροώθηση, αυτή είναι η κόκκινή μας γραμμή, με παράλληλη έμφαση στη φύλαξη θαλασσίων συνόρων και ενίσχυση υπηρεσιών ασύλου».

Ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή όπου Περιφερειάρχης, Δήμαρχοι και άλλες αρχές των νησιών παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα των νησιών του Β.Αιγαίου.

Δηλώσεις Π.Μπουγδάνου: «Δεν ακούσαμε αυτά που θέλαμε για τις κλειστές δομές»

Π.Μπουγδάνος: Θα μείνουμε σταθεροί στις θέσεις μας, σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε κλειστές δομές Θέμα: https://tvpatrida.gr/echo-papsei-na-elpizo-dino-mia-eykairia-se-osa-mas-exaggelthikan/

Posted by Patrida Chios on Thursday, January 23, 2020

 

Περισσότερα Νέα

Ο Δ.Μυλωνάδης στο «Λυκαυγές ή Λυκόφως» (vid)

ΛΥΚΑΥΓΕΣ ή ΛΥΚΟΦΩΣ S04E05 ΔΗΜΗΣ ΜΥΛΩΝΑΔΗΣ https://www.youtube.com/watch?v=0Oq8o4xAwB8

Έργα οδικής ασφάλειας 140.000€ δημοπρατεί η Περιφέρεια (vid)

Δυο έργα για την οδική ασφάλεια στο νησί δημοπρατεί η Περιφερειακή ενότητα Χίου.  Πρόκειται για έργα...

Αιμοδοσία προσφοράς και αισιοδοξίας στο Πανεπιστήμιο (vid)

Με αυξημένη προσέλευση και με πολλά χαμόγελα προσήλθαν οι φοιτητές στην εθελοντική αιμοδοσία η οποία...