Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
17 C
Chios

Social

ΔΥΣΚΟΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 2016 ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Δύσκολη χρονιά  για τα οικονομικά του Δήμου Χίου εκτιμάται ότι θα είναι και το 2016 με την Δημοτική Αρχή να καλεί σήμερα σε σύσκεψη τα μέλη της οικονομικής επιτροπής, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση και τον  υπό διαμόρφωση προϋπολογισμό και να ανταλλάξουν απόψεις. Μάλιστα ο Δήμος θα έπρεπε ήδη από τις 3 του Νοέμβρη να έχει ενσωματώσει το προσχέδιο του  προϋπολογισμού στο παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, με τον Δήμαρχο Χίου Μ.Βουρνού ωστόσο να επισημαίνει ότι οι περισσότεροι Δήμοι  έχουν καθυστερήσει λόγω της αδυναμίας να κλείσουν τους προϋπολογισμούς του 2015.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν οι πόροι που φτάνουν από την Κεντρική Διοίκηση στο Δήμο είναι μειωμένοι, ακόμα μέχρι και 30% σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, τη στιγμή που οι αρμοδιότητες έχουν αυξηθεί ενώ φέτος για πρώτη φορά ο Δήμος πλήρωσε και ΕΝΦΙΑ περίπου 50.000€ για τα ακίνητα του.

Την ανάγκη να λυφθούν πολιτικές αποφάσεις και να γίνουν παρεμβάσεις σε κεντρικό επίπεδο προκειμένου να σταματήσει η καταστροφή των ΟΤΑ επεσήμανε το μέλος της επιτροπής Σ. Καμπούρης με τον Δήμαρχο Μ. Βουρνού να επισημαίνει ότι η κεντρική εξουσία έχει την λανθασμένη εντύπωση ότι οι Δήμοι παρά τα αυξανόμενα βάρη μπορούν και ανταπεξέρχονται. Όλα αυτά μάλιστα θα τεθούν και θα συζητηθούν και στην συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων την 1η του Δεκέμβρη με στόχο να γίνουν συντονισμένες παρεμβάσεις.

Περισσότερα Νέα

Οι Κοινότητες της Χίου ζητούν στήριξη και ενίσχυση του αυτόνομου ρόλου τους

Ψήφισμα προς την Περιφέρεια κατέθεσε το Δίκτυο Κοινοτήτων Χίου, που περιλαμβάνει 49 τοπικές κοινότητες, με...

Το Αρχοντικό Αντουάνικο στον Κάμπο της Χίου (vid)

Ο Κάμπος της Χίου είναι η εύφορη περιοχή στα νότια της πόλης η οποία διαιρείται...

Συνελήφθη με 300 συσκευασίες λαθραίου καπνού

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί...