Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
12 C
Chios

Social

ΔΥΟ ΣΚΑΦΗ ΣΤΗ ΧΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η σύσταση βάσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στη Χίο ενώ ήδη στο κάλεσμα για εθελοντές περίπου 30 άτομα έχουν ανταποκριθεί.

Όπως δηλώνει ο Π.Μωυσάκης, που συνδράμει στην σύσταση της ομάδας, στόχος είναι να συσταθεί μια πρότυπη βάση ετοιμότητας σε συνεργασία με την αντίστοιχη Ολλανδική Ομάδα, η οποία μάλιστα αναμένεται να φέρει στο νησί μέχρι τα μέσα Μαρτίου δύο σύγχρονα σκάφη, μαζί με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό των διασωστών, τα οποία θα συνδράμουν στο έργο του Λιμενικού Σώματος.

Επιπλέον αναμένονται στο νησί και Ολλανδοί εκπαιδευτές, οι οποίοι θα εκπαιδεύσουν τους εθελοντές στο χειρισμό των σκαφών, αλλά και, γενικότερα, σε διαδικασίες θαλάσσιας διάσωσης. Παράλληλα, σε δεύτερο χρόνο, εθελοντές – εκπαιδευτές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης θα πραγματοποιήσουν σειρά εκπαιδεύσεων και στις υπόλοιπες θεματικές ενότητες που αφορούν τη διάσωση.

Όπως σημειώνει ο κ. Μωυσάκης, το προσφυγικό ζήτημα ήταν η αφορμή για την δημιουργία της βάσης, η οποία όμως στόχος είναι να λειτουργήσει μόνιμα στο νησί και να συνδράμει τις αρμόδιες αρχές σε έκτακτα συμβάντα.

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (11/4): 11 νέα κρούσματα στη Χίο

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.718,...

80χρονος νεκρός έπειτα από πτώση από 4 μέτρα

Τραγικό θάνατο βρήκε 80χρονος συμπολίτης την Κυριακή καθώς έπεσε από ύψος 4 μέτρων. Ο άτυχος άνδρας...

«Επανεκκίνηση για όλους» ζητούν οι Σύλλογοι Εστίασης Ελλάδος

«Όλοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία επανεκκίνησης ύστερα από 7 μήνες με κλειστές τις...