Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022
12.9 C
Chios

Social

Δυο ετοιμόρροπα δείχνουν την ασυνεννοησία ανάμεσα σε Δήμο και Αρχαιολογία (vid)

Δυο ετοιμόρροπα δημοτικά κτίσματα στην περιοχή του Κάστρου είναι το νέο πεδίο διαφωνίας ανάμεσα στο Δήμο Χίου και την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Αφορμή στάθηκε η κατάρρευση ενός τοίχου, στο ένα εκ των δυο ετοιμόρροπων που βρίσκονται δίπλα στη παιδική χαρά του Κάστρου, με το Δήμο να σπεύδει να απομακρύνει τις πέτρες από το σημείο ανοίγοντας τον παρακείμενο δρόμο.

Παράλληλα όπως είπε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γ.Ξενάκης ζητήθηκε από την Αρχαιολογία η έγκριση ώστε να κατεδαφιστεί το υπόλοιπο κτίσμα όπως και ένα ακόμα που βρίσκεται δίπλα στην παιδική χαρά ώστε να αρθεί  η επικινδυνότητα, χωρίς όμως να δίνεται το «πράσινο φως».

«Έχουμε διαφορετική φιλοσοφία με την αρχαιολογία όμως θα πρέπει κάποια στιγμή όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας» είπε χαρακτηριστικά από το σημείο ο κ. Ξενάκης.

“Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΧΕ ΕΤΟΙΜΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 2013 “

Από την πλευρά της η προϊσταμένη της αρχαιολογίας, Ο.Βάσση αποδίδει το συγκεκριμένο θέμα στην έλλειψη συνέχειας ανάμεσα στις δημοτικές αρχές, επισημαίνοντας ότι το 2013 είχε εγκριθεί και είχε ετοιμαστεί μελέτη αποκατάστασης από το Δήμο Χίου και για τα δυο, σήμερα ετοιμόρροπα, κτήρια.

Μάλιστα το ένα κτήριο το προόριζε ο Δήμος Χίου για Βιβλιοθήκη και το δεύτερο για δομή στήριξης της επιχειρηματικότητας, με την προϊσταμένη της αρχαιολογίας, να λέει ότι η υπηρεσία της θα κατέθετε αίτημα για μίσθωσή τους εάν επισκευάζονταν.

Σε κάθε περίπτωση η επισκευή δεν προχώρησε, με αποτέλεσμα τα κτήρια να είναι έτοιμα για κατάρρευση, με την κα.Βάσση να επισημαίνει ότι για να γίνει η κατεδάφιση χρειάζεται μια συγκεκριμένη διαδικασία για την οποία είναι σε συνεννόηση με τον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών.

Περισσότερα Νέα

92 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Χίο – 20.507 πανελλαδικά, 108 θάνατοι

92 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε για τη Χίο ο ΕΟΔΥ. Τα νέα εργαστηριακά...

Δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο για το Θόλος τη Δευτέρα

Δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα αναφορικά με τις ενέργειες διασφάλισης της δημοτικής...

Άδεια ειδικού σκοπού: Χαμένοι και πάλι οι γονείς του ιδιωτικού τομέα (vid)

Σημαντική δυσμενή διάκριση υφίστανται οι εργαζόμενοι γονείς του ιδιωτικού τομέα έναντι των συναδέλφων τους στον...