Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
17 C
Chios

Social

ΔΥΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Δυο ξεχωριστές εκδηλώσεις, με επίκεντρο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα πραγματοποιηθούν αύριο για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Ειδικότερα το Πανεπιστήμιο και το Εργατικό Κέντρο Χίου διοργανώνουν εκδήλωση στις 18.30 στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πέρα από τον χαιρετισμό τον φοιτητών, μήνυμα θα απευθύνει και ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους προσφυγες ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το μνημείο των πεσόντων. Στο κάλεσμα του στην εκδήλωση η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει μεταξύ άλλων «Το ανεξίτηλο στίγμα που άφησε η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει και σήμερα ζωντανό, αρνείται να χωρέσει σε μια μουσειακή προθήκη, να γίνει απλά μια ανάμνηση. Είναι η επικαιρότητα των αιτημάτων του, ο αγώνας για δημοκρατία, κοινωνικά δικαιώματα, αξιοπρέπεια, για μια ζωή που αξίζει κανείς να τη ζει, αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη επέτειο να μην μοιάζει με τις άλλες.»

 

Στις 18.00 της Τρίτης  στην είσοδο του Πανεπιστημίου στην Οδο Μιχάλων εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν ο Σύλλογος Δασκάλων, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ.

«Η συμμετοχή των εργαζομένων σηματοδοτεί την απάντηση μας στην κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στα ασφαλιστικά, εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα μας» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ στο κάλεσμα της.

Από την πλευρά του ο Συλλογος Δασκάλων στο μήνυμα του σημείωνει «Λίγες μέρες πριν τη φετινή επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου 42 χρόνια από το Νοέμβρη του ’73, τιμάμε τον αγώνα, συνεχίζοντας την πάλη, για τα σύγχρονα δικαιώματά μας, για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου έγινε ενάντια στη δικτατορία που επιβλήθηκε από τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ. Οι στόχοι, τα οράματα και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές φωτίζουν και σήμερα το δικό μας αγωνιστικό βηματισμό, γι’αυτό και αποτελούν σημαντική συμβολή για το σήμερα όπου νέοι σχεδιασμοί των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή, εγκυμονούν νέες επικίνδυνες εξελίξεις για τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, απ’ τη μια εμπλέκει τη χώρα μας, ενώ απ’ την άλλη συγκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο των "συμμάχων μας" των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ στην περιοχή. Οι πολύνεκρες, τραγικές εξελίξεις στη Γαλλία πρέπει απερίφραστα να καταδικαστούν. Να μη γίνουν το άλοθι για νέες πολεμικές συγκρούσεις.

Περισσότερα Νέα

Οι Κοινότητες της Χίου ζητούν στήριξη και ενίσχυση του αυτόνομου ρόλου τους

Ψήφισμα προς την Περιφέρεια κατέθεσε το Δίκτυο Κοινοτήτων Χίου, που περιλαμβάνει 49 τοπικές κοινότητες, με...

«Μηταράκης: Πρώτα υπογράφει δεκαετή μνημόνια και κατόπιν ρητορεύει για τις ολέθριες συνέπειες!»

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα: Χθες , ρητορεύοντας από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, παρουσία...

Το Αρχοντικό Αντουάνικο στον Κάμπο της Χίου (vid)

Ο Κάμπος της Χίου είναι η εύφορη περιοχή στα νότια της πόλης η οποία διαιρείται...