Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024
27.9 C
Chios

Social

Δυναμική συγκέντρωση των λογιστών έξω από την Δ.Ο.Υ. Χίου (vid)

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής έξω από την Δ.Ο.Υ. Χίου η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Ένωσης Φοροτεχνικών – Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν.Χίου.

Μιλώντας στην «Πατρίδα» η Πρόεδρος της Ένωσης, Άννα Βερνιώτου, ανέφερε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κινητοποίηση αλλά κάθε χρόνο η κατάσταση γίνεται χειρότερη κάνοντας ειδική αναφορά στις φορολογικές δηλώσεις που, ενώ θα έπρεπε να ανοίξουν από 1η Μάρτη, άνοιξαν 26 Απριλίου με πάρα πολλά προβλήματα.

«Είναι αδύνατο να κατατεθούν 5 εκ. φορολογικές δηλώσεις μέχρι τις 26 Ιουλίου που είναι η προθεσμία υποβολής τους», πρόσθεσε η κα Βερνιώτου.

Παράλληλα, οι λογιστές ζητούν την άμεση λήψη μέτρων καθώς οι υποχρεώσεις όλο και αυξάνονται επηρεάζοντας τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Ενδεικτικές της κατάστασης που έχουν να αντιμετωπίσουν λογιστές και ελεύθεροι επαγγελματίες είναι οι δηλώσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, που δήλωσε ότι «οι μικρομεσαίοι που δεν τους αρέσει η τεκμαρτή φορολόγηση μπορούν να μεταναστεύσουν».

«ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ»

Στην κινητοποίηση βρέθηκε ο Βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Σταύρος Μιχαηλίδης, ο οποίος έκανε λόγο για «κυβέρνηση γραφειοκρατών και εκτός πραγματικότητας» τονίζοντας ότι «το 90% της κυβέρνησης έχει εργαστεί μόνο ως Βουλευτές και Υπουργοί οπότε δεν αντιλαμβάνονται τα προβλήματα του κόσμου».

«ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ»

Στο σημείο και μέλη του ΚΚΕ Χίου με τον Περιφερειακό Σύμβουλο της ΛΑ.Σ. Γιώργο Αμπαζή να αναφέρει ότι η «η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους λογιστές σαν εργαλεία για να προωθήσει αντιλαϊκή φορολογική επίθεση» και κάλεσε τους πολίτες να αντιδράσουν στο ανελέητο χτύπημα των εισοδημάτων εργαζομένων και συνταξιούχων.

Περισσότερα Νέα

Διήμερο εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια της Χιακής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης

Συμπληρώθηκαν 50 χρόνια, από την Άνοιξη του 1974, χρονολογία ίδρυσης της μεγαλύτερης οργάνωσης Χίων της...

Έκκληση της ΔΕΥΑΧ για προσοχή στο νερό λόγω αυξημένης ζήτησης

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΧ: Λόγω του καύσωνα , των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών και της τουριστικής κίνησης, η...

Χίος: Πένθιμα θα χτυπήσουν οι καμπάνες για την «μαύρη» επέτειο της Κύπρου

Η Ἱερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν, μέ τήν εὐκαιρία τῶν ἐπετειακῶν ἐκδηλώσεων γιά τήν...