Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
27 C
Chios

Social

Δωρεά του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο

Έμπρακτη στήριξη στο έργο του Νοσοκομείου Χίου από το Ίδρυμα "Μαρία Τσάκος"

Σε δωρεά Τροχήλατου Ακτινολογικού Μηχανήματος και Οθόνης Παρακολούθησης Βιολογικών Παραμέτρων εξειδικευμένη για χρήση σε ΜΕΘ προχωρά το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» προς το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου.

Αναλυτικά η επιστολή του Ιδρύματος προς το Νοσοκομείο Χίου:

Η πανδημία του κορωνοϊού που, από τριμήνου τώρα, πλήττει τον κόσμο όλο και δυστυχώς και τη χώρα μας δεν ήταν δυνατόν να αφήσει αδιάφορο ένα Όμιλο και ένα Ίδρυμα με τον έντονο ανθρωπιστικό προσανατολισμό και χιοκεντρικό χαρακτήρα που διακρίνει το δικό μας Ίδρυμα – Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»-Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης.

Συμμεριζόμαστε απόλυτα την αγωνία και τον πόνο της Κοινωνίας, ιδίως εκείνων που έπεσαν θύματα του αόρατου ιού και εκείνων που έχουν συγγενείς και φίλους στα νοσοκομεία.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το αποτέλεσμα της πανελλήνιας σταυροφορίας που έχει αναληφθεί γιά να κατανικηθεί ο εχθρός, θα εξαρτηθεί από το βαθμό της συνοχής και αλληλεγγύης και από την κοινωνική ευθύνη που θα επιδείξουμε σαν Έθνος, σαν Λαός, σαν τοπικές κοινωνίες και σαν άτομα.

Διακατεχόμενοι από αισθήματα βαθειάς αγάπης για το Νησί μας και τους κατοίκους του και από διακαή επιθυμία να συνδράμουμε στην προσπάθεια έγκαιρης εξασφάλισης τυχόν απαιτηθησόμενου, γιά την καταπολέμηση του ιού, εξοπλισμού του Νοσοκομείου σας, αποφασίσαμε να σας προμηθεύσουμε:

α) Τροχήλατο Ακτινολογικό Μηχάνημα και

β) Οθόνη Παρακολούθησης Βιολογικών Παραμέτρων εξειδικευμένη για χρήση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Αίθουσα Χειρουργείου.

Συγχαίροντας τους γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό/βοηθητικό προσωπικό του Νοσοκομείου σας, γιά τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσφέρετε, ευχόμαστε η Χίος μας να μείνει αλώβητη τυχόν επιδρομής του ιού ενώ συγχρόνως προσευχόμαστε η συμφορά που πλήττει τον κόσμο όλο και την Πατρίδα μας να τελειώσει το ταχύτερο δυνατόν.

 

Περισσότερα Νέα

Καθάρισαν την Κλειδού και έδωσαν το καλό παράδειγμα (vid)

Μια όμορφη πρωτοβουλία που καλό θα είναι να βρει μιμητές πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής...

Με Κιβωτό, Βασιλόπουλο και έργα τέχνης η Γλυπτική στην Άμμο του Καρφά (vid)

Ευκαιρία να περάσουν όμορφες στιγμές απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα είχαν παιδιά και γονείς...

Έφυγε από τη ζωή ο γιατρός Φώτης Παπαδόπουλος

Έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, σε ηλικία 85 ετών, το απόγευμα του Σαββάτου 08/08/2020...