Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020
20.2 C
Chios

Social

Δίκτυο αγροδιατροφής για την προώθηση των ντόπιων προϊόντων (vid)

Στα σκαριά είναι η σύσταση Αγροδιατροφικού  Δικτύου για τη Χίο, με το Επιμελητήριο να έχει αναλάβει τα διαδικαστικά για τη σύσταση και συγκρότηση του νομικού προσώπου που θα έχει σαν στόχο την προώθηση και προβολή των τοπικών προϊόντων της Χίου.

Ήδη στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου έχουν ανταποκριθεί αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και μεταποίηση ντόπιων υλικών, με τον σύμβουλο του Επιμελητηρίου Γ. Περρή να επισημαίνει ότι με τη ίδρυση του δίκτυο οι επιχειρήσεις αυτές  θα έχουν στα χέρια τους ένα χρήσιμο εργαλείο για να προβάλουν και να προωθήσουν την παραγωγή τους.

«Ενδεικτικά  αποστολή του δικτύου θα είναι η  εκπόνηση προωθητικού υλικού για την τοπική γαστρονομία (ιστοσελίδα , ψηφιακό υλικό κλπ),η συμμετοχή σε Εκθέσεις και η διοργάνωση εξειδικευμένων events (πχ Φεστιβάλ γαστρονομίας)» δηλώνει ο κ. Περρής.  Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής λήγει στις 25 Σεπτεμβρίου με στόχο μέχρι τον Μάρτιο να προχωρήσουν οι νομικές διαδικασίες σύστασης του δικτύου.

Περισσότερα Νέα

“Απο την τσέπη τους” καθαρίζουν τα περιπολικά οι αστυνομικοί

Μια σειρά από μέτρα για την προστασία των αστυνομικών υπαλλήλων απέναντι στην διάδοση του κορονοϊού...

Η αιμοδοσία της χρονιάς στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου

Η πλέον επιτυχημένη αιμοδοσία της χρονιάς πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου...

Μόνο οι υπογραφές μένουν για την Σχολή Σωστικών στις Οινούσσες (vid)

Στην τελική ευθεία βαδίζει η δημιουργία Σχολής Σωστικών στις Οινούσσες. Την Παρασκευή δόθηκε η θετική εισήγηση...