Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
14 C
Chios

Social

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό στα 7 ηγετικά στελέχη

Το δικαστήριο εξέδωσε απόφαση για τα ελαφρυντικά. Σε κανένα από τα 7 ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής δεν αναγνώρισε ελαφρυντικό.

Σε πλήρως απορριπτική  απόφαση  για  ελαφρυντικά  στην  ηγετική ομάδα  της Χρυσής Αυγής,  προχώρησε  το δικαστήριο σηματοδοτώντας απόφαση για βαριές ποινές.

Η απόφαση του δικαστηρίου για την χορήγηση ελαφρυντικών είναι απορριπτική και για τους  περισσότερους πρώην βουλευτές του κόμματος που είχαν κριθεί ένοχοι για εγκληματική οργάνωση

Ελαφρυντικά δόθηκαν μόνο στους  πρώην βουλευτές  Μπούκουρα (καλή συμπεριφορά μετά την πράξη), Αλεξόπουλο (καλή συμπεριφορά μετά την πράξη) Μίχο (ειλικρινής μεταμέλεια) και Αρβανίτη (συννομος βίος) και σε άλλους 10 κατηγορούμενους μη πολιτικά πρόσωπα που είχαν περιφερειακό ρόλο σε εγκληματικές δράσεις της Χρυσής Αυγής – δύο άτομα πήραν καλή συμπεριφορά μετά την πράξη και άλλοι οκτώ τη μετεφηβικης ηλικία-.

Με βάση την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου ο κατηγορούμενος και ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός κατήγγειλε την έδρα και υπέβαλλε αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου επικαλούμενος προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας και προκατάληψης του δικαστηρίου προς το πρόσωπό του. Ο Γιάννης Λαγός ζήτησε τον λόγο από το δικαστήριο, ενώ είχαν ήδη εκφωνηθεί τα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν σε κατηγορούμενους, πλην της ηγετικής ομάδας τη Χρυσής Αυγής.

Περισσότερα Νέα

«Ισχυρό το μήνυμα του 1940, παρά την πανδημία του κορονοϊού» (vid)

«Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να επηρεάζει την επέτειο του εορτασμού του «ΟΧΙ» όμως το...

«Ενωμένοι οι Έλληνες πάντα τα καταφέρνουν» (vid)

«Ενωμένοι και μακριά από τους διχασμούς οι Έλληνες καταφέρνουν και ξεπερνούν τα εμπόδια» αναφέρει στο...

Τσιόδρας για κρούσματα στη ΒΙΑΛ: «Δεν υπάρχει ένδειξη ευρείας μετάδοσης του κορονοϊού στην κοινότητα» (vid)

Στην κατάσταση της ΒΙΑΛ μετά την εμφάνιση των 71 θετικών κρουσμάτων κορονοϊού αναφέρθηκαν οι Σωτήρης...