Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021
8 C
Chios

Social

«Δικαίωση η απόφαση του Πρωτοδικείου, μόνος δρόμος η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων του Δ.Σ.»

Για μια απόφαση που δικαιώνει τους αγώνες της χιακής κοινωνίας κάνει λόγο ο συνδυασμός «Χίος Μπροστά», με αφορμή την απόφαση του Πρωτοδικείου Χίου για απόδοση του ακινήτου της ΒΙΑΛ στον Δήμο Χίου.

Η παράταξη «Χίος Μπροστά» υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της ότι με την απόφαση αυτή αποδεικνύεται ότι πρέπει να διεκδικηθούν όσα έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, δηλαδή η πλήρης αποσυμφόρηση του νησιού, η λειτουργία μόνο μιας δομής καταγραφής και ταυτοποίησης με μέγιστη χωρητικότητα τα 500 άτομα.

Παράλληλα, ζητά από τον Ν.Μηταράκη να αποδοθεί ο χώρος της ΒΙΑΛ στον Δήμο και να αδειάσει το ΚΥΤ έως το Πάσχα ενώ ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή, σημειώνοντας ότι «η απροθυμία της δημοτικής αρχής του κ.Κάρμαντζη να υλοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αντί να επιλύει το πρόβλημα συμβάλλει στη μονιμοποίησή του».

Η ανακοίνωση του Χίος Μπροστά:

«Αξίωση της ιδιοκτησίας του Δήμου (ΒΙΑΛ) και αξίωση από την πολιτεία του σεβασμού στο δικαίωμα της ιδιοκτησίας των δημοτών (πχ αποζημιώσεις, ασφάλεια», έχει αποφασίσει ανάμεσα σε αρκετά άλλα κατ’ επανάληψη το Δημοτικό Συμβούλιο. (Απόφαση 643/31-10-2019, με επαναβεβαίωση άλλες τρεις φορές (13/1, 10/2 και 21/2 του 2020) .

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Χίου έρχεται να επιβεβαιώσει το δίκαιο των αγώνων της χιακής κοινωνίας.

Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που κάποιοι «βάφτισαν» γνωμοδοτικές προκειμένου να αδρανήσουν και να συμμετέχουν σε κυβερνητικούς σχεδιασμούς γονατογραφήματα.

Η αρχική αυτή δικαίωση αποδεικνύει ότι μπορούμε και οφείλουμε να διεκδικήσουμε την υλοποίηση του συνόλου των αποφάσεων του ΔΣ προκειμένου να προασπιστούμε την τοπική κοινωνία και την προοπτική της . Για όλους τους Χιώτες αποτελεί άμεσο στόχο ,η πλήρης αποσυμφόρηση του νησιού, η λειτουργία μίας δομής μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση με μέγιστη χωρητικότητα 500 ατόμων.

Καλούμε τον κ. Υπουργό Μετανάστευσης να υλοποιήσει την υπόσχεσή του για πλήρες άδειασμα της ΒΙΑΛ μέχρι το Πάσχα και την απόδοση του χώρου της στο Δήμο, όπως και η δικαστική απόφαση ορίζει.

Έχουμε πολλές φορές επισημάνει ότι η απροθυμία της δημοτικής αρχής του κ.Κάρμαντζη να υλοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αντί να επιλύει το πρόβλημα συμβάλλει στη μονιμοποίησή του. Ο μόνος δρόμος για την επιστροφή στην κανονικότητα της ζωής στο νησί είναι η πλήρης εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Περισσότερα Νέα

Αυξάνεται η θητεία στον Στρατό Ξηράς -Από 9 σε 12 μήνες

Κατά τρεις μήνες αυξάνεται η στρατιωτική θητεία στον Στρατό Ξηράς, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε...

Παραιτήθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χάρης Μπουρνιάς

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χάρης Μπουρνιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Μπουρνιάς υπέβαλλε νωρίς...

Κορονοϊός (21/1): Συνεχίζει χωρίς κρούσματα η Χίος

Σήμερα Πέμπτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 509 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ...