Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
17 C
Chios

Social

Διαμαρτύρονται για την αποχώρηση από το νησί της διμοιρίας των ΜΑΤ οι κάτοικοι του Χαλκειούς

Καθιστούν υπεύθυνο για ό,τι συμβεί τον Αστυνομικό Διευθυντή, Ταξίαρχο Δ.Αυγερινό

Επιστολή προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Χίου, Ταξίαρχο Δημήτρη Αυγερινό, απέστειλε το Κοινοτικό Συμβούλιο Χαλκειούς με την οποία ασκεί κριτική για την αποχώρηση από το νησί διμοιρίας των ΜΑΤ.

Μάλιστα στην επιστολή, την οποία κοινοποιούν στις αρχές  της Χίου, ρωτούν για τους λόγους της αποχώρησης της διμοιρίας αλλά και τους υπεύθυνους της λήψης απόφασης ενώ δηλώνουν πως για ό,τι συμβεί στους κατοίκους και τις περιουσίες τους καθιστούν υπεύθυνο τον Αστυνομικό Διευθυντή.

 

Αναλυτικά η επιστολή:

 

«Στις 23/10/2019 πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας από μετανάστες – πρόσφυγες που διαμένουν στο κέντρο «υποδοχής και ταυτοποίησης» (ΒΙΑΛ).
Ευτυχώς έληξε αναίμακτα παρά τις μικροσυμπλοκές και την ισχνή παρουσία της αστυνομίας. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στο βρεφονηπιακό σταθμό του Χαλκειούς!
Είναι επόμενο ότι ο τεράστιος αριθμός που βρίσκονται στο κέντρο και πέριξ αυτού, θα φέρει ανεξέλεγκτες καταστάσεις και ελπίζουμε όχι σαν αυτές που είδαμε στο Βαθύ της Σάμου.
Πρόσφατα μάθαμε ότι η διμοιρία των ΜΑΤ που ήταν στο νησί μας, έχει φύγει από το νησί μας, για άγνωστους λόγους. Ποιος όμως είναι αυτός που δεν βλέπει να συντρέχουν λόγοι παραμονής της και ποιος έδωσε την εντολή αποχώρησης; Άραγε εγγυάστε εσείς προσωπικά την ασφάλεια των κατοίκων και περιουσιών στην περιοχή των Καμποχώρων;
Η καθημερινότητα στην περιοχή των Καμποχώρων είναι γνωστή και χιλιοειπωμένη. Κατάληψη ιδιοκτησίας, καταστροφή καλλιεργειών, κλίμα ανασφάλειας, με τις ΜΚΟ να αλωνίζουν και να συμπεριφέρονται ως κράτος.
Είναι δε τέτοια η ανασφάλεια ώστε οι ίδιοι οι κάτοικοι προχώρησαν σε ομάδες περιφρούρησης μήπως και περισώσουν κάτι από τις ιδιοκτησίες τους και την καθημερινότητάς τους! Τί άλλο μπορεί να σημαίνει αυτό εκτός από την παντελή αποτυχία προστασίας στα πλέον αυτονόητα;
Μετά από όλα τα ως άνω ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ με τον πιο έντονο τρόπο και σας ΚΑΛΟΥΜΕ να λάβετε όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να προστατευτούμε τόσο οι κάτοικοι των χωριών των Καμποχώρων όσο και οι ιδιοκτησίες μας. Διαφορετικά και σε κάθε περίπτωση που θα τεθεί σε κίνδυνο η ζωή και η ιδιοκτησία έστω και ενός από τους κατοίκους των χωριών μας από την μη νόμιμη λειτουργία του κέντρου της ΒΙΑΛ, κυρίως λόγω της υπερπληθώρας των διαμενόντων σε αυτό και των άθλιων συνθηκών που επικρατούν, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα θεωρήσουμε εσάς προσωπικά, ως αποκλειστικά υπεύθυνο.
Με τιμή,
Το Κοινοτικό Συμβούλιο του Χαλκειούς»

Περισσότερα Νέα

Οι Κοινότητες της Χίου ζητούν στήριξη και ενίσχυση του αυτόνομου ρόλου τους

Ψήφισμα προς την Περιφέρεια κατέθεσε το Δίκτυο Κοινοτήτων Χίου, που περιλαμβάνει 49 τοπικές κοινότητες, με...

Το Αρχοντικό Αντουάνικο στον Κάμπο της Χίου (vid)

Ο Κάμπος της Χίου είναι η εύφορη περιοχή στα νότια της πόλης η οποία διαιρείται...

Συνελήφθη με 300 συσκευασίες λαθραίου καπνού

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί...