Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020
11.9 C
Chios

Social

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για την εξίσωση των ΑΕΙ με τα Κολέγια

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Χίου προκειμένου να δηλώσει την αντίθεση του συνόλου των εκπαιδευτικών προς την επικείμενη   ψήφιση στη Βουλή του άρθρου που αφορά την εξίσωση των τίτλων των κολεγίων με τα πτυχία των πανεπιστημίων.

Όπως είπε η Πρόεδρος του Συλλόγου Μ. Μουτρίκα η κυβέρνηση με την ρύθμιση αυτή στοχεύει στην αποδυνάμωση και υποβάθμιση του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας εκπαίδευσης, τη στιγμή που οι απόφοιτοι των ιδιωτικών Κολεγίων αποκτούν τα ίδια εργασιακά δικαιώματα με τους απόφοιτους των δημόσιων Πανεπιστημίων.

Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται και για επιμέρους τιμωρητικές διατάξεις, όπως ο τριετής αποκλεισμός από τους διορισμούς για τους εκπαιδευτικούς που παραιτούνται ή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία. «Η κυβέρνηση προχωρά περαιτέρω στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και στην εμπορευματοποίηση της γνώσης και των σπουδών» είπε η Α. Σκούφαλου μέλος του Δ.Σ και αναπληρώτρια, επισημαίνοντας ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί ώστε να μην περάσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης.

 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΧΙΟΥ

Την αντίθεση της στα σχέδια της κυβέρνησης εκφράζει και η ΕΛΜΕ Χίου, με τον Πρόεδρο Σ. Σταυρινούδη να επισημαίνει ότι φάνηκε ότι  η Υπουργός Παιδείας Ν. Κερμαέως εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιδιωτικών Πανεπιστημίων και Κολεγίων.

Περισσότερα Νέα

Συμπαραστέκονται στα αιτήματα οι Χιώτες της Αττικής (vid)

Οι Χιώτες της Αττικής εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στα αιτήματα των κατοίκων της Χίου περί...

«Το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο αφορά κυρίως τους νέους εργαζόμενους»

Ενημέρωση των δημοσίων αλλα και των ιδιωτικών υπαλλήλων γύρω από το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο το...

Στο κέντρο της Αθήνας η φωνή των νησιωτών της Αττικής

Οι νησιώτες του Βορείου Αιγαίου βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών...