Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
8 C
Chios

Social

Διαφορετικός αλλά εξίσου λαμπρός ο εορτασμός της επετείου του 1940 (vid)

Χωρίς μαθητική και στρατιωτική παρέλαση θα εορταστεί φέτος η επέτειος της  28ης Οκτωβρίου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα στερηθεί της λαμπρότητας και των μηνυμάτων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί από την Περιφερειακή Ενότητα στις 7.00 θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της πόλης και ολιγομελείς μπάντες του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χίου και του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χίου θα περιέλθουν την πόλη παιανίζοντας. Στις 08:00 θα γίνει η έπαρση σημαίας στην Πλατεία Βουνακίου (Πλατεία Ν. Πλαστήρα) από την 96 Α.Δ.Τ.Ε.

Ακολούθως στις 10:15 θα τελεστεί δοξολογία  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει  ο   κ. Γεώργιος Γαρρής, Διευθυντή του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χίου. Αμέσως μετά παρουσία των αρχών θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων.

Παράλληλα η Φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Χίου θα παιανίσει εμβατήρια το πρωι της Τετάρτης στο κέντρο της Πόλης όπως κα στην οδό Δημοκρατίας αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνων.

Το πρωί της Τρίτης αντιπροσωπείες μαθητών από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια με τους σημαιοφόρους των σχολείων κατέθεσαν στεφάνια στο Ηρώο των Πεσόντων ενώ με περηφάνια κράτησαν ψηλά τις ελληνικές σημαίες και έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.

Περισσότερα Νέα

«Ο Στ.Κάρμαντζης έχει ιστορικό χρέος να μην καταδικάσει τη Χίο σε μονιμοποίηση του μεταναστευτικού» (vid)

Για μεταστροφή της στάσης του Δημάρχου Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, υπέρ της νέας δομής στη Χίο...

Ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, με ταμειακό υπόλοιπο που ξεπερνά τα 10 εκ.€ (vid)

Την Παρασκευή συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του Δήμου Χίου, τον οποίο θα εισηγηθεί...

Προετοιμασίες σε Γυμνάσια και Λύκεια για την επιστροφή των μαθητών

Εντατικές είναι οι προετοιμασίες στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου...