Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020
28 C
Chios

Social

«Χρονιά ολοκλήρωσης έργων και τακτοποίησης» για τους αντιδημάρχους

Για το έργο το οποίο επιτελέστηκε στον τομέα ευθύνης τους κατά τον πρώτο χρόνο της θητείας τους αναφέρθηκαν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Χίου, στα πλαίσια του απολογισμού, κάνοντας ουσιαστικά λόγο για μια αναγνωριστική χρονιά κατά τη διάρκεια της οποία ολοκληρώθηκαν έργα τα οποία παρέλαβαν και τακτοποιήθηκαν εκκρεμείς υποθέσεις.

Ενδεικτικά ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χ.Μπουρνιάς  μίλησε για την προσπάθεια καταγραφής της δημοτικής περιουσίας  στο Κτηματολόγιο και το Ε9 ενώ τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί 25.000 αιτήσεις για διόρθωση των τετραγωνικών μέσω της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ.

17 νέες μελέτες και εντάξεις έργων  σε διάφορα προγράμματα δρομολογεί  η διεύθυνση προγραμματισμού με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γ.Ξενάκη να αναφέρεται παράλληλα και στο πολυσχιδές έργο της τεχνικής υπηρεσίας της οποίας έχει την πολιτική ευθύνη.

Η δημιουργία πρατηρίου υγρών καυσίμων για τα οχήματα της υπηρεσίας καθαριότητας είναι το έργο που δρομολογεί η αρμόδια αντιδημαρχία , με τον Π.Αναγνώστου να αναφέρεται και στο θέμα του χώρου απόθεσης μπαζών όπου προχωρούν οι διαδικασίες για να λειτουργήσει ο Κοντυλόπος.

Τις ενέργειες για την προώθηση της Χίου ως εναλλακτικός τουριστικός προορισμός προωθεί η αντιδημαρχία τουρισμού, με τον Κ.Βεργίνα να ανακοινώνει ότι η Χίος θα προβληθεί σε συνεργασία με την ΕΜΧ στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση της Κίνας, με δωρεάν περίπτερο στο οποίο για 6 μήνες θα παρουσιάζονται τα χιώτικα προϊόντα.

«Οι πολίτες έχουν δει τη διαφορά στη δημοτική ενότητα της Ιωνίας»  ανέφερε ο αντιδήμαρχος της περιοχής Γ.Κλιαμενάκης, ο οποίος τόνισε ότι προτεραιότητα για το τμήμα πρασίνου που έχει αναλάβει είναι η αναβάθμιση του δημοτικού κήπου.

Στο προνοιακό έργο, μέσα από τις δομές του Δήμου όπως το Παντοπωλείο και το Κέντρο κοινότητας,  εστίασε ο αντιδήμαρχος πρόνοιας και παιδείας Γ.Πατεριμος, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να αναβαθμιστεί περαιτέρω και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Το έργο της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων της παραλιακής ζώνης στο Βροντάδο προτάσσει  ο αντιδήμαρχος Βόρειας Χίου Σ. Ντομάτας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο έργο του αλιευτικού καταφυγίου στα Καρδάμυλα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τέλος ο αντιδήμαρχος  Καμποχώρων και Πολιτικής Προστασίας Π. Μανδάλας απουσίασε από την παρουσίαση, λόγω «ανειλημμένων υποχρεώσεων» και έστειλε επιστολή με τα πεπραγμένα που διάβασε ο συνεργάτης του Ν.Βοριάς.

Περισσότερα Νέα

«Χρέος μας να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση για το μεταναστευτικό» (vid)

«Παραμένουμε πιστοί στις προεκλογικές εξαγγελίες μας για να επανέλθει το νησί στην κανονικότητα»  ανέφερε ο...

«Έργο τριετίας σε ένα χρόνο, παρά την έλλειψη συνεργασίας»

Τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής κατά τον πρώτο χρόνο της θητείας του πραγματοποίησε...

«Χρονιά ολοκλήρωσης έργων και τακτοποίησης» για τους αντιδημάρχους

Για το έργο το οποίο επιτελέστηκε στον τομέα ευθύνης τους κατά τον πρώτο χρόνο της...