Τετάρτη, 19 Ιούνιος 2019
28 C
Chios
  • Αρχική
  • Πολιτική

Social

Χωρίς ανοχή η εφαρμογή των κυκλοφοριακών μέτρων στο λιμάνι

Αποφασισμένη να εφαρμόσει κατά γράμμα και με αυστηρότητα τα μέτρα και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη χερσαία ζώνη του λιμανιού δηλώνει η Λιμενική Αρχή της Χίου, με την Λιμενάρχη Ε. Αργύρη να διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ του διαδημοτικού λιμενικού ταμείου, το πρωί της Τρίτης, αποφασίστηκαν τα μέτρα που θα ισχύσουν στο λιμάνι όχι μόνο τη θερινή αλλά και την υπόλοιπη περίοδο, μέχρι να εφαρμοστεί η κυκλοφοριακή μελέτη του masterplan.

Ένα από τα  μέτρα έχει να κάνει με το όριο ταχύτητας που δεν θα πρέπει στη να ξεπερνά τα 30χλμ στη ζώνη του λιμανιού.  Όπως είπε η κ. Αργύρη, έχει αποδειχτεί ότι η αυξημένη ταχύτητα στην παραλιακή οδό υπήρξε σημαντικός παράγοντας που συντέλεσε στα τροχαία ατυχήματα που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια.

Όσον αφορά την καλοκαιρινή περίοδο τα κυκλοφοριακά μέτρα θα είναι όπως πέρσι, με το κλείσιμο του ενός ρεύματος κυκλοφορίας από την οδό Λάδης μέχρι και την οδό Κοκαλη. Το μέτρο θα ισχύσει σε πρώτη φάση τις  ώρες 21.00 – 1.00 Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή με την αρχή να γίνεται την επόμενη εβδομάδα, εφόσον δοθεί η σχετική άδεια από το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Παράλληλα την περίοδο με αυξημένη κίνηση το Λιμεναρχείο θα κρίνει και θα εκδίδει ανακοινώσεις και για τις υπόλοιπες μέρες. «Θα είναι στην κρίση των στελεχών του λιμεναρχείου αν θα πρέπει να κλείνει ο δρόμος και άλλες ημέρες» ανέφερε και ο Πρόεδρος Α.Κέφης.

Επίσης σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη καλοκαιρινή περίοδο  αποφασίστηκε να απαγορευτεί η στάση στην οδό Νεωρείων δύο (02) ώρες πριν την άφιξη των πλοίων, όλων των οχημάτων που δεν έχουν σκοπό να επιβιβάσουν και αποβιβάσουν επιβάτες ή αποσκευές που ταξιδεύουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοία, προκειμένου ο συγκεκριμένος χώρος χρησιμοποιηθεί για την αποβίβαση επιβατών των πλοίων.

Περισσότερα Νέα

Ξεκίνησε το έργο για τη νέα Παθολογική του Σκυλίτσειου

Ξεκίνησαν οι εργασίες στα κτήρια του Νοσοκομείου όπου προβλέπεται να στεγαστούν η παθολογική και ψυχιατρική...

Σε ομηρεία 30 εργαζόμενοι, σε απόγνωση οι μόνιμοι υπάλληλοι στο Νοσοκομείο

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο Σκυλίτσειο που έχουν  προσληφθεί μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ...

Η Χίος τιμά τους συντρόφους του Ρήγα Φεραίου

Με πρόταση του κ. Γεωργίου Σούρλα πρ. Υπουργού – Αντιπροέδρου της Βουλής, στο Βελιγράδι τον...