Κυριακή, 15 Σεπτέμβριος 2019
23 C
Chios
  • Αρχική
  • Πολιτική

Social

Χωρίς ανοχή η εφαρμογή των κυκλοφοριακών μέτρων στο λιμάνι

Αποφασισμένη να εφαρμόσει κατά γράμμα και με αυστηρότητα τα μέτρα και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη χερσαία ζώνη του λιμανιού δηλώνει η Λιμενική Αρχή της Χίου, με την Λιμενάρχη Ε. Αργύρη να διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ του διαδημοτικού λιμενικού ταμείου, το πρωί της Τρίτης, αποφασίστηκαν τα μέτρα που θα ισχύσουν στο λιμάνι όχι μόνο τη θερινή αλλά και την υπόλοιπη περίοδο, μέχρι να εφαρμοστεί η κυκλοφοριακή μελέτη του masterplan.

Ένα από τα  μέτρα έχει να κάνει με το όριο ταχύτητας που δεν θα πρέπει στη να ξεπερνά τα 30χλμ στη ζώνη του λιμανιού.  Όπως είπε η κ. Αργύρη, έχει αποδειχτεί ότι η αυξημένη ταχύτητα στην παραλιακή οδό υπήρξε σημαντικός παράγοντας που συντέλεσε στα τροχαία ατυχήματα που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια.

Όσον αφορά την καλοκαιρινή περίοδο τα κυκλοφοριακά μέτρα θα είναι όπως πέρσι, με το κλείσιμο του ενός ρεύματος κυκλοφορίας από την οδό Λάδης μέχρι και την οδό Κοκαλη. Το μέτρο θα ισχύσει σε πρώτη φάση τις  ώρες 21.00 – 1.00 Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή με την αρχή να γίνεται την επόμενη εβδομάδα, εφόσον δοθεί η σχετική άδεια από το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Παράλληλα την περίοδο με αυξημένη κίνηση το Λιμεναρχείο θα κρίνει και θα εκδίδει ανακοινώσεις και για τις υπόλοιπες μέρες. «Θα είναι στην κρίση των στελεχών του λιμεναρχείου αν θα πρέπει να κλείνει ο δρόμος και άλλες ημέρες» ανέφερε και ο Πρόεδρος Α.Κέφης.

Επίσης σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη καλοκαιρινή περίοδο  αποφασίστηκε να απαγορευτεί η στάση στην οδό Νεωρείων δύο (02) ώρες πριν την άφιξη των πλοίων, όλων των οχημάτων που δεν έχουν σκοπό να επιβιβάσουν και αποβιβάσουν επιβάτες ή αποσκευές που ταξιδεύουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοία, προκειμένου ο συγκεκριμένος χώρος χρησιμοποιηθεί για την αποβίβαση επιβατών των πλοίων.

Περισσότερα Νέα

Αγιασμός στην «Στέγη της Μαρίας»

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά ο αγιασμός επ’ ευκαιρία της νέας σχολικής...

Η εορτή του Τιμίου Σταυρού στα Καρδάμυλα

Σύσσωμη η κοινωνία των Καρδαμύλων αλλά και από γειτονικά χωριά κατέκλυσαν τον Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού...

Τιμή σε Στ.Κριμιζή και Κ.Συνολάκη από το Ίδρυμα Τσάκος

Με μια εμπεριστατωμένη ομιλία προς τους σπουδαστές του ιδιωτικού ναυτικού λυκείου της εταιρείας Τσάκος «Teens»...