Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022
15.9 C
Chios

Social

Choremi parking

Ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Χίου:

Το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Χίου χαιρετίζει την ενοικίαση τμήματος του Χωρέμικου από τον Δήμο Χίου, ως κίνηση διάσωσης αυτού του πνεύμονα της πόλης μας από την οικοπεδοποίηση και την δόμηση.

Το σχέδιο όμως που επεξεργάζεται ο Δήμος για την κατασκευή χώρου στάθμευσης εκεί, είναι άστοχο και πολύ επιβαρυντικό για την πόλη.

Δεν δημιουργείς χώρο στάθμευσης και μάλιστα τόσο μεγάλο μέσα στην καρδιά της πόλης. Το ιστορικό κέντρο της πόλης πρέπει να πεζοδρομηθεί ολόκληρο και οι βασικές οδικές αρτηρίες του να μην δέχονται τόσο μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο αφού θα λειτουργούν περιφερειακοί χώροι στάθμευσης με δημοτική συγκοινωνία προς το κέντρο, η οποία υπάρχει ήδη και πρέπει να στηριχθεί, να ενισχυθεί και να παροτρυνθούν με τα κατάλληλα μηνύματα οι πολίτες να την χρησιμοποιούν.

Το Χωρέμικο πολύ καλά έκανε και το νοίκιασε ο Δήμος αλλά πολύ καλά επίσης θα πράξει αν το κάνει χώρο αναψυχής και πράσινου, αν φυτέψει κι άλλα δέντρα και κατασκευάσει ανάμεσά τους διάδρομο με ειδικό ταρτάν για περπάτημα και τρέξιμο ώστε να αθλούνται οι κάτοικοι του κέντρου, επίσης κάποιο υπαίθριο χώρο γυμναστικής, παιδικές χαρές, χώρο για υπαίθριες πολιτιστικές εκθέσεις έργων ντόπιων και μη καλλιτεχνών και μικρό αμφιθέατρο, να κάνει δηλαδή το Χωρέμικο χώρο που θα εμπνεύσει δημιουργικά τους κατοίκους και όχι πάρκινγκ.

Αρκετά πλέον με τις ανέμπνευστες πολιτικές και με την προσήλωση στο αυτοκίνητο.

Περισσότερα Νέα

«Ανοίγει» αύριο θυρίδα της «Κιβωτού» στην Εθνική Τράπεζα της Χίου

Μία θυρίδα η οποία συνδέεται με την «Κιβωτό του Κόσμου» εντοπίστηκε στην Χίο, στο πλαίσιο των ερευνών που...

Η ναυτομάνα Χίος τίμησε τον προστάτη της Άγιο Νικόλαο

Τον προστάτη Άγιο των ναυτικών και του πολεμικού ναυτικού τίμησαν με κάθε λαμπρότητα και χωρίς...

Εθελοντική αιμοδοσία για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ (vid)

Εθελοντική αιμοδοσία, στα πλαίσια των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, διοργάνωσε το...