Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024
31.9 C
Chios

Social

Σύγκρουση φορτηγών πλοίων ανοικτά της Χίου

Δύο φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν 9 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Χίου.

Το ένα, σημαίας Βανουάτου, έχει 13 άτομα πλήρωμα και το άλλο, σημαίας Σιγκαπούρης, 19 άτομα – όλοι τους αλλοδαποί, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές από τους πλοιάρχους για τραυματίες.

Στο σημείο σπεύδουν για παροχή βοήθειας έξι σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης, ένα ελικόπτερο Super Puma και άλλα παραπλέοντα πλοία.

Τα πλοία που συγκρούστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν κενά φορτίου. Επίσης δεν διατρέχουν κίνδυνο να βυθιστούν, ωστόσο το ένα έχει υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές.

To πλοίο ΑΝΤ, με σημαία Βανουάτου, είχε αποπλεύσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και είχε προορισμό την Ουκρανία. Το άλλο, το Potentia, είχε αποπλεύσει από τη Σμύρνη. H σύγκρουση σημειώθηκε σε διεθνή ύδατα, σε ελληνική περιοχή ευθύνης για έρευνα και διάσωση.

Ο θάλαμος επιχειρήσεων επικοινώνησε με τον πλοίαρχο του φορτηγού πλοίου όπου επιβαίνουν 13 Τούρκοι πλήρωμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πιθανότητα ο πλοίαρχος να αρνείται συνδρομή από σκάφη του ελληνικού Λιμενικού Σώματος.

Περισσότερα Νέα

Πολιτιστικό καλοκαίρι παντού, υπό την αιγίδα του Δήμου Χίου

Ένα πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι με εκδηλώσεις σε ολόκληρο το νησί  θα απολαύσουν φέτος ντόπιοι και...

«Προεόρτια για το πολιτιστικό καλοκαίρι του 2025 το φετινό πρόγραμμα»

Για ένα "ποιοτικό και πολυσχιδές πολιτιστικό καλοκαίρι" έκανε λόγο ο Δήμαρχος Χίου Γ.Μαλαφής, τονίζοντας ότι...

Γιορτή αγάπης και προσφοράς στο Ομήρειο (vid)

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του...